Erdoğan'ı kendi sözüyle vurdu

CHP'li Ağbaba, Erdoğan'ı "Dünya beşten büyüktür" sözüyle vurdu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli İ Ağbaba, Birgün Gazetesi için bir yazı kaleme aldı.

"En büyük tehlike IŞİD’leştirme projesi" başlıklı yazısında Ağbaba şunları kaydetti:

Türkiye’deki IŞİD tehdidi yalnızca Suriye’den ithal edilen bir tehlike değil. Tayyip Erdoğan rejiminin on dört yıldır usul usul ve sistematik bir şekilde uyguladığı, tüm Cumhuriyet kazanımlarını yok etme, ilerici ne varsa ortadan kaldırma amaçlı, Türkiye’yi bir anlamda “IŞİD’leştirme projesi” de bu ülke için en büyük tehdidin bir parçasıdır. Dışarıda, Erdoğan’ın “ümmet lideri” olma hülyasına bırakılmış dış politika, içeride ise yıllardır uygulanan gericileşme hamleleri IŞİD’e çok büyük bir alan açtı. Ortadoğu’da mezhep savaşını kışkırtan, insanların kafalarını kesen ve diri diri yakan insanlık düşmanı barbarlara “öfkeli gençler” diyerek sırt sıvazlayan Erdoğan rejimi, IŞİD’in Türkiye’yi uluslararası bir cihat üssü olarak kullanmasına izin verdi. AKP komşuya ateşle giderken bu ateşin kendisine sıçramayacağını sanarak, milyonlarca insanı barbar bir örgüt ile baş başa bıraktı. Kendi elleriyle besleyip büyüttükleri yılan, şimdi masum insanlarımızın hayatlarını, gençlerimizin hayallerini, çocuklarımızın gözlerindeki ışığı yok ediyor.

Türkiye’nin dört bir yanında barbarlar cirit atarken, şehirlerin en güvenli diye düşündüğümüz bölgelerinde bombalar patlarken, sınırlarımızdan kimin girip çıktığı belli değilken, kimse kendini güvende hissetmiyor. Bir kişinin kişisel hırsları için desteklediği ve büyüttüğü savaşın yol açtığı ölüm dalgasında, yüzlerce canımızı yitirdik. Hepsinin faili bellidir; hepsinin faili meşhurdur.

Toplumun ve ülkenin DNA’sı ile oynayan AKP, ülkeyi uçuruma sürüklerken, bu ülkenin aydınlığını da karanlık ile örtmeye çalışıyor. Cumhuriyetin yüzünü batıya dönen, ilerici, çağdaş uygarlığa ulaşma ülküsünü yok etmeye ant içmiş bir siyasi hareketle karşı karşıyayız. Tüm dikta rejimlerinde olduğu gibi eğitim sistemini tersyüz eden, 4+4+4, sıbyan mektepleri gibi gerici düzenlemelerle kindar bir nesil yaratma gayesini ortaya koyan AKP, ülkeyi bir öfkeliler-kindarlar düzlemine hapsetmek istiyor. Hayatın her köşesine sirayet eden gerici zihniyet, kadınları yaşamdan soyutlayıp, özgürlük alanlarını alabildiğine kısıtlarken, müftülere nikah kıyma yetkisi vermek gibi hamlelerle saldırısını genişletiyor. Türkiye adeta bir “ılımlı IŞİD” zihniyeti ile yönetiliyor.

Bu karanlık düzeni değiştirmek zorundayız. Çocuklarımızın geleceğini kurtarmak, ülkemizi yeniden çağdaş ve ilerici yapmak, yaşadığımız coğrafyayı savaşlardan arındırmak durumundayız. Bu güzel ülkeyi AKP’nin gerici zihniyetine, IŞİD’in ölüm girdabına ve yaratılmak istenen dikta rejimine bırakmayacağız. Çünkü Türkiye “Bir”den büyüktür!

Kaynak: birgun.net

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ı kendi sözüyle vurdu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete