Günün Videosu

'Devlet devlet olmaktan çıktı'

CHP'li Bozkurt, yüksek yargıya darbe yasası için "devletimiz devlet olmaktan çıkarılmıştır" dedi.
Hüsnü Bozkurt yazılı açıklamasında şöyle dedi:

AKP çoğunluğu önceki gün TBMM' de; 93 yıllık Cumhuriyet tarihimizde hiç görülmemiş, herhangi bir demokratik ülkede örneğine rastlanmamış, darbeci generallerin bile akıllarından geçmemiş KORKUNÇ bir yasayı kabul etmiş, kendi ayağına da kurşun sıkmakla kalmamış, adeta bindiği dalı kesmiştir.

Bu yasa yürürlüğe girdiği taktirde, AKP milletvekillerinin bile pişman olacakları sonuçlar doğuracak, devletimiz artık asla bir HUKUK DEVLETİ, bir DEMOKRASİ olarak nitelenemeyecek, uygar dünyada muhatap bulamayacaktır...

" Bu kadar mı VAHİM ?" derseniz, 
Çok daha VAHİM !" derim...

Çok daha VAHİM, çünkü :
AKP; kabul ettiği bu yasa ile gelecekte herhangi bir iktidarın, hatta belki bir süre sonra yine kendi iktidarının, dilerse, tüm devlet memurlarını, tüm üniversite kadrolarını, tüm seçilmiş meslek kuruluşları ve oda yönetimlerini ve daha pek çok kurum kadrolarını, yapacağı bir Anayasa değişikliği ya da çıkaracağı bir yasa ile sıfırlayarak, yerlerine yeniden atama yapabilmesinin yolunu açmıştır.

Yani artık, TBMM de 276 oyu bulan her iktidar benzer bir yasa ile, kendi yargı, ordu, bürokrasi ve diğer kurum, kuruluş kadrolarını, kısacası KENDİ PARTİ DEVLETİNİ kurabilecektir!!!

Anayasanın 153 ve 154. maddelerine göre SEÇİLMİŞ, 65 yaşına kadar görev yapma güvencesine sahip 516 Yargıtay ve 195 Danıştay üyesinin ( başkanlar, başsavcılar, daire Başkanları dışında ) tamamının üyelikleri Meclis’te çoğunluk oyu ile düşürülmüş ve 5 gün içinde Cumhurbaşkanı ve HSYK' nın Yargıtay ve Danıştay'ın yeni üyelerini ataması kanun hükmü olmuştur.

Yasanın TBMM’de kabulü ile sadece KUVVETLER AYRILIĞI, YARGI BAĞIMSIZLIĞI, YARGIÇ GÜVENCESİ değil, aynı zamanda DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR ilkesi de yok edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Osmanlı' nın da gerisine düşmüştür.

Neden mi ?

1868 de Padişah Abdülaziz' in irade-i seniyesi ile kurulan DİVAN-I AHKAM-I ADLİYE, Cumhuriyet Yargıtay' ının atasıdır. 1868’de Abdülaziz " Kişilerin hakları ve güvenlikleri açısından çok önemli olan hukuk işlerinin, mülki işlerden ve yürütme organı hükümetten ayrı, bağımsız bir düzene kavuşturulması, ADALETE DEĞER VEREN PADİŞAH' ın yüce arzusudur " demiştir.

2016 yılında devletimizin başına gelmiş olanların, 148 yıl önceki Padişah Abdülaziz kadar demokrasi ve adalete değer verme bilincine sahip olmamaları ne acıdır..."

    :

    :

    :

    :

    "'Devlet devlet olmaktan çıktı'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete