Öğretmenlere sözleşmeli kölelik yasası

AKP'nin geceyarısı operasyonu ile getirmeye çalıştığı, öğretmenlere sözleşmeli kölelik sistemi dayatan düzenlemeye CHP itiraz etti.
KARŞI GAZETE | ANKARA

Ağustos ayı için  öğretmen ataması sözü verdikleri halde "Atama yok" diyerek hayal kırıklığı yaratan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, skandal bir düzenlemeye de imza attı. Atama bekleyen öğretmenlere bu kez  sözleşme dayatması getirmeye çalışan iktidara, CHP itiraz etti.

GECE BASKINIYLA SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK

Milli Eğitim Komisyonu'ndaki Torba Yasa görüşmeleri sırasında getirilen ek maddeyle öğretmenler için;  5 yıl boyunca aynı yerde kalma koşuluyla aday öğretmen olarak sözleşmeli çalışma ve takip eden 3 yıl boyunca da yine bulundukları yerde kadrolu öğretmen olarak devam etme hükmü öngörüldü.

CHP’li milletvekilleri gece baskınıyla getirilen teklife itiraz ederek, bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.

KÜREK MAHKUMU OLACAKLAR

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, AKP'nin konuya ciddiyetsiz yaklaştığını belirterek; “Daha bu öğlen sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili bir çalışmanız var mı, diye sorduğumda Bakan olmadığını söyledi. Öğleden bu saate kadar oturup bu maddeyi mi hazırladınız. Böyle ciddiyetsizlik olur mu? Öğretmenleri kürek mahkumu haline getiriyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde sekiz yıl mecburi hizmet olmaz” diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ise “Hiçbir kurumda “sözleşmeli” adı altında personel istihdamı olmamalıdır. Çünkü bu bir hak gaspıdır, güvencesiz çalışmadır. Bu Meclisin buna olumlu oy vermemesi lazım” sözleriyle düzenlemeye itiraz etti.

CHP İzmir Milletvekili  Mustafa Balbay da “Burada sadece bir çerçeve var, içinde ne olduğu belli değil. Her şeyden önce bu ‘sözleşme’ kavramından devletin genel anlamda uzaklaşması lazım” ifadesini kullandı.

İTİRAZ SONRASI 8 YILI 5 YILA İNDİRDİLER, CHP KOMİSYONU TERK ETTİ

Tartışmaların ardından 5 yıl sözleşmeli aday öğretmenlik 3 yıla, 3 yıllık zorunlu hizmet ise 2 yıla indirildi. AKP’li milletvekilleri tarafından toplam sürenin 8 yıldan, 5 yıla indirilmesi karşısında, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Ölümü gösterip sıtmaya mı razı ediyorsunuz” diye sordu. 400 bin öğretmen adayının, aileleriyle 2 milyonu geçen insanın kaderiyle bu şekilde oynanmaması gerektiğini belirten CHP’li üyeler komisyonu terk ederek, konunun tekrar müzakere edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Burcu Oral Evren | Karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Öğretmenlere sözleşmeli kölelik yasası" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete