​Antalya'da durum çok vahim

Antalya'daki orman yangını ikinci gününe girdi. 300 hektarlık alan zarar gördü.
Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde dün başlayan orman yangını sabaha karşı yeniden alevlendi. Yangında 13 ev ile zeytin, portakal ve nar bahçeleri ve sera alanları da zarar gördü. Karadan ve havadan müdahale edilen yangında yanan alan miktarı 300 hektarı aştı.

Kumluca'da iki önemli tatil noktası Adrasan ve Olympos'a giden dağ yolunun üst tarafında bulunan Erentepe Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınına, ekiplerin müdahalesi gece boyunca sürdü. Akşam olması nedeniyle havadan müdahaleye ara verilirken, kara ekipleri sabaha kadar yangının büyümemesi için çalıştı.

Dün saat 20.00 sıralarında kısmen kontrol altına alınan ve yaklaşık 50 hektarlık alanda etkili olan yangın saat 04.00 sıralarında rüzgarın da etkisiyle yeniden alevlendi. Erentepe ile yan yana Belen Mahallesi'ndeki ormanlık alana da sıçrayan yangına 2 uçak, 6 helikopter, 42 arazöz ve 200 orman işçisiyle müdahale sürüyor.

KARAYOLU KAPATILDI

Yangın nedeniyle Kumluca- Antalya karayolu da trafiğe kapatıldı. Yangının Sarıkavak Mahallesi'ni de tehdit ettiği ve bölge halkının dikkatli olması konusunda uyarıldığı belirtildi.

YANGIN ÜÇ MAHALLEYE DAHA SIÇRADI

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki orman yangını Erentepe ve Belen mahallelerinin ardından Toptaş, Sarıkavak ve 50'nci Yıl mahallelerine de sıçradı.

3 kilometrelik bir hatta ve 300 hektarlık alanda etkisini sürdüren yangına karadan ve havadan müdahale sürüyor.

Balıkesir'den Adana'ya kadar tüm hattaki orman yangınıyla mücadele ekipleri ve araçları bölgeye çekildi. 3 amfibik uçak, 9 helikopter, 90 arazöz ve itfaiye, 500'ün üzerinde orman işçisiyle yangına müdahale ediliyor. Yangın ormanlık alan, yerleşim yerleri ve tarım alanlarında etkisini sürdürüyor.

İTFAİYE ALEVLERİN ORTASINDA KALDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 7 itfaiye eri Toptaş Mahallesi'nde yangına müdahale sırasında rüzgarın aniden yön değiştirmesi nedeniyle alevlerin ortasında kaldı. Panikleyen itfaiye erleri çevredekiler ve arkadaşlarının yardımıyla yanmaktan kurtuldu. Dumandan ve alevlerin sıcağından etkilenen itfaiye erlerine olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi. Sağlık durumları iyi olduğu belirtilen erler tekrar yangın söndürme görevine katıldı.

VALİ TWİTTER'DAN AÇIKLADI

Yangın alanında incelemelerde bulunan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"Yangına 3 uçak, 9 helikopter, 50 yangın sördürme aracı ve 400 personelle müdahale ediliyor. Antalya Büyükşehir itfaiye teşkilatı, yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için mücadele veriyor. Vatandaşlarımızın zararı yangın söndürüldükten sonra hızlıca tespit edilip giderilecektir."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Antalya'da durum çok vahim" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete