​Gaziantep Valisi'nin korktuğu o soru!

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk bugünkü köşesinde Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın 'canlı bomba' açıklamasını kaleme aldı.
Tecrübeli Gazetesci Saygı Öztürk yazısında, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın sadece TRT, Anadolu Ajansı, İHA, DHA, Sabah gazetesi ve Habertürk gazetesi muhabirlerini davet ederek, seçilmiş bu gazetecilere yaptığı “Eğer Yunus Durmaz ve kardeşi Hacı Ali Durmaz yakalanmamış olsaydı, pazar günü AK Parti kongresinde canlı bomba eylemi yapacaklardı" açıklamasını eleştirdi. Gaziantep gibi yerel basının güçlü olduğu bir ilde bu basın toplantısına yerel basının niye davet edilmediğini sordu. Öztürk, valinin yerel basından “Vali bey, perşembe günü eylemin Gaziantep'te yapılacağını söylediniz, şimdi ise AKP kongresinde yapılacağını söylüyorsunuz. Bunun hangisi doğru?” diye bir soru geleceğinden korktuğu için yerel basını dışarda bıraktığını yazdı.

İşte Saygı Öztürk'ün yazısından ilgili bölüm;

HEDEFİ AKP KONGRESİNE ÇEVİRDİLER


Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, geçen pazartesi günü akşam saatlerinde TRT, Anadolu Ajansı, İHA, DHA, Sabah gazetesi ve Habertürk gazetesi muhabirlerini Emniyet Müdürlüğü'ne davet etti. Onlara, “Eğer Yunus Durmaz ve kardeşi Hacı Ali Durmaz yakalanmamış olsaydı, pazar günü AK Parti kongresinde canlı bomba eylemi yapmayı planladıkları anlaşıldı” dedi.

ÖNCEDEN KEŞİF YAPMASI GEREKİR

Perşembe günü teröristlerin hedefi Gaziantep'te eylem yapmaksa, pazar günü bunların Ankara'da AKP kongresinde canlı bomba eylemini gerçekleştireceği açıkçası hiç de inandırıcı bulunmadı. Böyle bir eylemi yapacak teröristin önceden gelmesi, keşif yapması gerekir.

AÇIKLAMAYI SEÇİLMİŞ GAZETECİLERE YAPTI

Hem böyle bir açıklamayı valinin sadece çağırdığı gazetecilere yapması da şaşırtıcı…

Gaziantep'te 9 televizyon, 16 günlük gazete, 60 haftalık gazete, 17 radyo bulunuyor. Yerel basının etkili ve güçlü olduğu bu ilimizde hiçbirinin çağrılmaması da hayli şaşırtıcı. Vali, işine geldiği zaman yerel basını davet edecek, işine gelmediği zaman davet etmeyecek. Bu kadar da keyfilik olur mu? Üstelik deneyimli bir valiye yakışmayan bir durum ve tutumdur.

HER 'GAZETECİ'NİN SORACAĞI, VALİNİN KORKTUĞU O SORU!

Vali, muhtemelen “yukarıdan gelen talimatla” çağırılan “seçilmiş” gazetecilere açıklama yaparken, yerel televizyon ve gazete muhabirleri de Emniyet'in kapısından içeriye bile alınmıyordu. Valinin yaptığı ayrımcılık acaba meslektaşlarımızın “Vali bey, perşembe günü eylemin Gaziantep'te yapılacağını söylediniz, şimdi ise AKP kongresinde yapılacağını söylüyorsunuz. Bunun hangisi doğru?” diye sormalarını önlemek için mi bu yönteme başvurdu?

YEREL BASIN TEPKİ GÖSTERDİ

Kentin basın tarihinde ilk kez böyle bir durumla karşılaşıldığı için Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tepkisini bildiriyle açıkladı. Bunun üzerine valilik, gazetelere sus payı olarak ahilikle ilgili paralı ilan verdi. Ancak gazetelerin çoğu bunu kullanmama kararı aldı.

“AK Parti kongresinde eylem yapılacaktı” demek için yerel basını sattılar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "​Gaziantep Valisi'nin korktuğu o soru!" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete