Kaymakam troll 'PÖH' çıktı iddiası!

Twitter, sosyal medyayı etkin kullanımıyla dikkat çeken Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin Kaymakamı Kadir Güntepe hakkındaki iddiayı konuşuyor.
Twitter'da çatışmaların devam ettiği il ve ilçelerden yapılan paylaşımlar ve ırkçı söylemleriyle dikkat çeken çok sayıda isimsiz hesaplar yer alıyor. Yaşanan çatışmalardan fotoğraflar ile ırkçı söylemlerin paylaşıldığı hesaplardan birisi de "@pohjoh02" isimli kimliği gizli troll Twitter hesabı. Bu hesaptan zaman zaman Beytüşşebap ilçesinin Kaymakamı Kadir Güntepe hakkında övgü dolu paylaşımlar da yapılıyordu.


DEVLETİN KAYMAKAMI TROLLÜK MÜ YAPIYOR?

Dün akşam saatlerinde bu hesaptan, "Beytüşşebapta karşılaştığımız yavrularımıza ders çalışmaları karışılığında bisiklet sözü verdik. Çok mutlu oldular" ifadelerinin ve kaymakam Güntepe'nin fotoğraflarının yer aldığı bir paylaşım yapıldığı öne sürüldü. İlk bakışta 'yanlış hesaptan' atıldığı anlaşılan tweet kısa süre içinde silindi.

Silinen bu tweet bir süre sonra Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe'nin resmi Twitter hesabından paylaşılınca sosyal medya karıştı. Çok sayıda kullanıcı daha önce ırkçı ifadeler ve küfürlerin paylaşıldığı bu hesabın Kaymakam Kadir Güntepe tarafından yönetildiğini yazdı.

Olayın hemen ardından "@pohjoh02" isimli troll hesabın askıya alınması da şüpheleri güçlendirdi.

O KAYMAKAMDAN 'MONTAJ' SAVUNMASI

Diğer yandan Kaymakam Kadir Güntepe, gerçek hesabından; 'devletin kaymakamı'na sorulmadan konunun haberleştirilmesine sitem ederken asıl konuya dair ise "montaj" iddiasıyla savunma yapmayı tercih etti.

İşte Kaymakam Kadir Güntepe'nin o savunması:
 
KAYMAKAMIN AÇIKLAMASI KAFALARI KARIŞTIRDI

Yapılan paylaşım için 'montaj' diyen kaymakam, fotoğrafın 13.27 'de çekildiğini, sosyal medya paylaşımının ise 08.48 'de yapıldığını ifade etti.

KANIT DEĞERİ TAŞIR MI?

Takipçileri kaymakama, yaptığı açıklamanın kanıt değeri taşımadığını çekilen fotoğrafın herhangi bir zaman diliminde paylaşılabileceğini söyledi.



Kaynak: Cumhuriyet.com.tr / Karşı Gazete

    :

    :

    :

    :

    "Kaymakam troll 'PÖH' çıktı iddiası!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete