"Seni başkan yaptırmayacağız" demişlerdi ama...

Sırada ikinci seçim var... Baykal, geçici Meclis Başkanı olacak...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

EN YAŞLI ÜYE YİNE BAYKAL...

Genel seçimin ardından, Türkiye'yi ikinci bir seçim bekliyor... Meclis Başkanlığı seçimi...

7 Haziran sonrası muhalefetin aldığı oy oranı nedeniyle gergin geçen Meclis Başkanlığı seçimi bu sefer çok daha rahat sonuçlanacak.

BAYKAL GEÇİCİ BAŞKAN OLACAK...

Meclis'in geçici başkanı yine en yaşlı üye sıfatıyla CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal olacak. Tabii eğer kabul ederse... Geçici Başkanlık görevi, yeni başkanın seçilmesi ile son bulacak.

İSİMLER DEĞİŞEBİLİR

7 Haziran sonrası başkanlık için yarışan isimler AKP'den İsmet Yılmaz, CHP'den Deniz Baykal,  MHP'den Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP'den Dengir Mir Mehmet Fırat olmuştu.

Her dört ismin de yenilen Meclis'e girmeleri nedeniyle tekrar aday gösterilmeleri mümkün...

AKP'NİN MECLİS BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

Ancak AKP'den üç dönem kuralının kalkması nedeniyle Meclis'e tekrar giren isimlerin bulunması; CHP'den ise Baykal'ın adaylığı sırasında sert tartışmalar yaşanması nedeniyle bu kez farklı isimlerin aday gösterilmesi de yüksek olasılık.

SEÇİM NE ZAMAN YAPILACAK?

Meclis İçtüzüğü'ne göre YSK'nın kesin seçim sonuçlarını ilan etmesini takiben beşinci gün saat 15:00’te Genel Kurul çağrısız olarak toplanacak. Bu birleşimde önce milletvekillerin and içme töreni yapılacak.

Meclis'in toplandığı ilk günden itibaren 5 günlük süre içinde partiler aynı zamanda Meclis Başkanı adaylarını da bildirecek. Ardından en kısa süre içinde  belirlenen bir günde seçim yapılacak.

ÜÇÜNCÜ TURDA SEÇİLECEK

İlk iki turda 376 alan aday başkan olacak. AKP'nin milletvekili sayısını artırmasına rağmen 367’yi bulamamış olması nedeniyle bu turlarda başkanın seçilmesi pek mümkün görünmüyor.  Ancak üçüncü turda 276 oyun yeterli olması nedeniyle AKP'nin başkan adayının seçilmesine kesin gözüyle bakılabilir.

BURCU ORAL EVREN | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    ""Seni başkan yaptırmayacağız" demişlerdi ama..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete