"Karma eğitime son verme projesi"

Karma eğitim sistemine karşı çıkan veliye, okul yönetimi destek verdi!
KARŞI | ÖZEL

KARMA EĞİTİMİ SONLANDIRMA PROJESİ Mİ?


Antalya’nın Döşemealtı İlçesi'ndeki Karataş İlkokulu’nda karma oturma düzenini istemeyen velinin okulda kriz yaratması ve yönetimin de sınıfları böldürerek o sınıfa kız öğrenciler için ayrı sıra koydurup, ücretli öğretmen ataması  ile başlayan tartışma aşılamadı.

Velinin 7 yaşındaki kızını, erkek öğrencilerle yan yana oturtmayı kabul etmemesi üzerine okulda farklı uygulamaya gitmek isteyen yönetime bu kez diğer veliler karşı çıktı.

"KARMA EĞİTİME SALDIRI PROJESİ YÜRÜRLÜKTE..."

Aşılamayan karma eğitim krizini Karşı Gazete'ye değerlendiren Eğitim- İş Genel Başkanı Veli Demir, "karma eğitim sistemine saldırı projesi yürürlükte..." yorumu yaptı.

Antalya'da bir velinin talebi ile sınıfların bölünmesi  ve kız öğrenciler için ayrı sıra ayrılmasının Tevhid-i Tedrisat ( Öğretim Birliği) Yasası'na, Devrim yasaları, Anayasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu vurgulayan Eğitim-İş Genel Başkanı "Öğretmenin sınıf düzenine kimse karışamaz, müdür de bunu yapamaz... Kaldı ki yaşam ortamımızda, sokaklarda kadın-erkek beraberiz. Bu anlayış karma eğitime karşı bir saldırıdır." diye konuştu.

Sınıflarda ayrı sıralar ayrılmasının yandaş yöneticiler tarafından verilen bir karar olduğunu savunan Demir, son yapılan Milli Eğitim Şurası'nda da konunun gündeme geldiğini hatırlattı.
"Demek ki o okul müdürünün laik, demokratik, karma eğitime bakışında bir netlik yok, veli istedi diye sınıf bölünmesi yanlıştır." yorumu yaptı.

"ANKET YAPTIK, 'HALK İSTEMİYOR' DERLERSE..."

"Madem sınıflar bölündü o zaman o sınıfı da kadrolu öğretmen atanmalıydı çünkü ücretli öğretmenin ne zaman gideceği belli değil" diyen Demir şöyle konuştu: "Veliler sınıfın bölünmesine tavır koymakta çok haklı. Sınıf düzenine müdür, vali, kaymakam karışamaz...  Bu iyi niyetli bir davranış değil ... Önümüzdeki süreçte 'anket yaptık, seçim yaptık, halk oylaması yaptık, karma eğitim istenmiyor.' deme girişimidir... Bilimsel eğitimi ve Cumhuriyet'in ilkelerini tanımıyoruz anlamına gelir ki vali de, milli eğitim müdürü de bunu yapamaz.

KARMA EĞİTİM, OSMANLI DÖNEMİNDE BAŞLADI...

Dünyada 200 yıldır karma eğitim tartışması var, bizim ülkemizde Osmanlı döneminde bazı bölümlerde, Cumhuriyet Dönemi'nde de tümüyle  karma eğitime geçildi.

Halide Edip Adıvar bile  Darü'l-Fünun’da  (İstanbul Üniversitesi) karma eğitim için mitinglere katıldı. İlk olarak karma eğitim Cumhuriyet öncesi  İstanbul Üniversitesi'nde başladı,   Cumhuriyet ile birlikte   Mustafa Necati döneminde karma eğitime geçildi... Şimdi geri adım atılması mümkün değildir.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNABİLİRİZ"

Uygulamayı kınıyorum. Okul müdürü başta olmak üzere, ilçe milli eğitim müdürü  ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürü bu işin içindedir. Yukarıya hoş görünmek için yapılmıştır. Hatta vali ve kaymakam da bu işin içinde olabilir.

KARMA EĞİTİME KARŞI İMZA KAMPANYASI BAŞLAYABİLİR...

Karma eğitime yapılan her saldırı, Cumhuriyet'e, Eğitim-İş'e yapılmış sayılır. Uygulamayı takip ediyoruz, yasalara aykırılıkları tespit edip, gerekiyorsa suç duyurusunda bulunacağız.
Yandaş sendika Eğitim-Bir-Sen yılllardır karma eğitimin yanlış olduğunu iddia ediyordu. Bu uygulama da bu projenin bir ayağı olabilir. Bu uygulamayı örnek alan veliler Türkiye genelinde tek tek çoğalırsa hiç şaşırmamak gerekir!"

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
  • COSKUN TOKTAMIS
    Beyinsizler. COSKUN TOKTAMIS - 12 Kasım 2015 Savalak...ebleh...orta cagin da gerisine dusen mankafa ve vucudlar!!

:

:

:

:

""Karma eğitime son verme projesi"" hakkında Tweetler

DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete