​AKP Hükümeti o önergelere yanıt bile vermedi

25. Dönem parlamentosu, çocuk haklarını savunmada yetersiz kaldı. AKP Hükümeti, tek bir yazılı soru önergesine bile yanıt vermedi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

131 SORUYA TEK BİR YANIT GELMEDİ!


TBMM, kısa süren 25. Dönemi geride bıraktı...  8 Haziran'da başlayan dönem, 1  Kasım 2015'te sona erdi.

Peki yaklaşık 5 aylık dönemde, Türkiye'nin geleceği olan ve toplumun en çok korunmaya muhtaç kesimi olan çocuklar siyasetin gündemine ne kadar geldi? Gündem Çocuk Derneği'nin araştırmasıyla ortaya çıkan gerçek, iç açıcı değil...

2221 SORU ÖNERGESİNİN SADECE 131’İ ÇOCUKLARA İLİŞKİN...

TBMM’de denetim ve izleme görevini yerine getiren vekiller 5 aylık süre içerisinde, toplam 2221 yazılı soru önergesi ile 98 sözlü soru önergesi sundu. Yazılı soru önergelerinin sadece 131’i, sözlü soru önergelerinin ise 7’si çocuklarla ilgiliydi.

AKP HÜKÜMETİ HİÇBİR YAZILI ÖNERGEYE YANIT VERMEDİ

Çocuklarla  ilgili 131 yazılı soru önergesinin hiçbiri cevaplanmadı. Sözlü önergelere  ise  "gündeme gelecek" yanıtı verildi.

SORULAN KONULAR ARASINDA EĞİTİM İLK SIRADA

Yazılı önergelerin konu dağılımında  ilk sırayı %28 ile eğitim aldı. Eğitimi %14 ile kolluk kuvvetlerinin şiddeti- çatışma ortamı ve %11 ile yaşam hakkı ihlalleri takip etti.

EN ÇOK SORU DAVUTOĞLU'NA SORULDU

Çocuklar hakkındaki soru önergeleri en çok Başbakan Davutoğlu'na yöneltildi. Başbakanlığı Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlıkları takip etti.

EN FAZLA SORUYU CHP SORDU

Çocuklarla ilgili olarak Hükümet'e en çok soruyu 74 adet ile CHP yöneltti. CHP'yi 50 soru ile HDP ve 7 soru ile MHP izledi.

CHP ve MHP'nin  sorduğu konular arasında ilk sırada eğitim, HDP'nin sorduğu konular arasında ise ilk sırayı kolluk kuvvetlerinin şiddeti ve çatışma ortamı aldı.

Toplam 7 adet olan sözlü soru önergelerinin tamamını ise Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri sordu.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​AKP Hükümeti o önergelere yanıt bile vermedi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete