Türk yetkililerin 'taciz'i ABD'nin gündeminde

Türk yetkililer, Dış İlişkiler Konseyi (CFR) uzmanı Steven A. Cook’u taciz etti. ABD'nin gündemine oturan taciz, Türkiye'nin parti devletine dönüştüğünün kanıtı olarak yorumlanıyor.
Ayşegül KASAP | ÖZEL | KARŞI GAZETE

Türkiye'deki seçimlerle ilgili bir panele katılan Steven Cook, Türk yetkililer tarafından hem asansörde hem de sokakta tacize uğradı.

Türk yetkililer önce Cook'a, PKK için neden 'terör örgütü' demediğini sordu. Ardından ise soruyu yanıtlama fırsatı vermeden "PKK'ya terör örgütü demelisin" diyerek bağırmaya başladı.

Türkiye üzerinde çalışan Cook, yazılarında PKK için "Türkiye'ye karşı savaşan terör örgütü" ifadelerini kullanıyor.

Steven Cook, yaşananları Twitter'dan duyurdu:
 
Steven Cook’a Büyükelçilik tarafından yapılan tacizi ve yankılarını, şu anda ABD’de bulunan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Aykan Erdemir’e sorduk.

Karşı Gazete'ye yaptığı açıklamada Türkiye’nin imajının artık dip noktaya geldiğini ifade eden Erdemir, Washington’da herkesin bu olayı konuştuğunu söyledi.

TÜRKİYE’NİN İMAJININ DİP YAPTIĞI NOKTA

Erdemir taciz olayının Washington’daki yankılarını şu ifadelerle özetledi:

“Olay burada büyük bir skandal olarak algılanıyor. Gayet diplomatik teamüllere aykırı ve Türkiye’nin Washington’da giderek azalan prestijinin artık dip yaptığı bir nokta.

Aynı zamanda da Türkiye’nin bir otoriter rejime ve parti devletine dönüştüğünün kanıtı olarak düşünülüyor.

Washington’daki farklı çevrelerin tüm bu hafta en çok konuştuğu olaylardan biri… O kadar alışılagelmedik bir uygulama ki… Şu an da herkesin dilinde. Türkiye’nin imajının gerçekten de çok olumsuz etkilendiği talihsiz bir olay diyebilirim.”

1 KASIM’DAN SONRA DA BASKILAR DEVAM ETTİ

ABD’nin 1 Kasım seçimleri için “endişeliyiz” açıklamasını da değerlendiren Erdemir sözlerine şöyle devam etti:

Bugüne kadar seçimler ilgili olarak sandıklara odaklandık. Oysa 1 Kasım seçimleri belki de Türkiye, tarihinin gördüğü en adaletsiz, antidemokratik seçim sürecine tanık oldu.

Bu da Türkiye’nin otoriterleştiği tezlerini doğrular nitelikteydi. Ve zaten 1 Kasım’ın hemen akabinde de baskılar kaldığı yerden devam etti. Gerek AB'de gerek ABD’de bu gözden kaçmıyor. Türkiye ile ilgili çok derin kaygılar var.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Türk yetkililerin 'taciz'i ABD'nin gündeminde" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete