​Seçim vaadlerinde çağ atladık...

Tansu Çiller'in bir dönem çok eleştirilen "herkese iki anahtar" vaadine taş çıkartan öneri, AKP'den geldi... "Oy verin, evlendirelim..."
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"BAŞBAKANLIK MI, EVLENDİRME MERKEZİ Mİ?"


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Şanlıurfa mitinginde gençlere söylediği "eş lazım dediğinizde önce annenize, babanıza gideceksiniz inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak. Bulamazsa bize başvuracaksınız." sözlerine kadın hakları savunucularından  sert tepki geldi.

Karşı Gazete'ye konuşan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, AKP Hükümeti'nin, televizyonlardaki evlendirme programlarının görevini üstlenmeye aday olduğunu söyledi.

"Başbakanlık mı, evlendirme merkezi mi? Televizyonlarda yaygın olarak izlenen evlendirme programlarının da aslında Hükümet Programı'nın bir parçası olduğunu düşündürttü bu açıklamalar bana." diyen Güllü, şöyle konuştu:

"OY DEVŞİRMEK İÇİN GENÇLERİ EVLENDİRMEYE KALKIYORLAR"

"Televizyondaki programı, Hükümet Programı'na aldıklarına göre bu bir proje demek!
Ülkenin içinde bulunduğu kaosu, Ankara'daki katliamı, Dağlıca'yı,  Yüksekova'da ölenleri, işsizliği, istihdam sıkıntısını  hepsini koyduk kenara, oy devşirmek için Türkiye'nin zavallı gençlerini siyasi rant uğruna evlendirmeye kalkıyorlar. Bu düşünce yapısı, Türkiye'nin 2015 vizyonu olamaz.

GÜLLÜ: ”O KONUŞMAYI UTANÇ DUYARAK İZLEDİM, ÜRPERDİM..."

Şanlıurfa benim babamın da memleketi... O konuşmayı utanç duyarak izledim. O gençlere deniliyor ki 'bir oy için ben size kız bulacağım...' Kenarda biriktirdikleri kadınlar mı var? Kadınları bu tür konularda kullanmak için mi düşünüyorlar?  Ürperti verici sözler... Bu konuda Davutoğlu'nun gerçek bir açıklamasını bekliyorum...

Eleştirilince diyecekler ki 'bu bizim geleneklerimizde var'... Ama bu sözler aracılık yapmanın ötesinde bir şey... Evet gelenekler var ama bunun siyasi malzeme olduğu hiçbir zaman dilimi olmadı.

"BEN BAŞBAKANIM, BEN İSTERSEM EVLENİRSİN"

Son dönemde şehit, gazi yakınlarına giderken de 'seni ben evlendireceğim, dünürün olacağım' diye bir açıklama modası vardı... Hadi o kötü bir dönemde iyi niyetle söylenmiş bir söz diyelim ama sık sık bu söylemin tekrarlanması hatta şimdi seçim ortamında konuşulması kadınların ikinci plana atılmasının göstergesi... Bir de maddi yetersizlik nedeniyle gençlerini evlendiremeyen Türkiye'nin bir ayıbı...

İş vardı da evlenemedi mi? Ya da  bu kadar kirli bir dünya içinde sosyalleşemediği için mi evlenemedi?  Ama burada en çok üzüldüğümüz konu, kadınların mal gibi ikincileştirilmesi...
'Ben başbakanım, ben istersem  evlenirsin!

 Görücü usulü evlilik, erken yaşta evlilik Türkiye'nin büyük problemleri değil mi? Geçen aylarda Van'da 15 kadın erken evlendirilmeleri nedeniyle intihar etti. Bunları çözmesi gereken kişi, bu konuyu siyasi yatırım haline getiriyor.

İşte kadınlar bu yüzden 1 Kasım'da sandığa bir kez daha gitsin, kime oy verirlerse versinler ama demokrasi için oy versinler, seçim pazarlıklarının yapılmadığı hükümetler için oy versinler!"

Burcu Oral Evren  | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Seçim vaadlerinde çağ atladık..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete