close

​"Cumhurbaşkanlığı acaba ne satacak?"

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin "Beştepe" isminin marka tescili için Türkiye Patent Enstitüsüne (TPE) yaptığı başvuru üzerine, Türk Patent Enstitüsü 'Beştepe' ismini koruma altına almıştı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

CUMHURBAŞKANLIĞI NE SATACAK?


Ankara, Beştepe'deki Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın hukuksuzluğu iddiasıyla mahkemelerde adli savaş yürüten Mimarlar Odası Ankara  Şubesi ise "Beştepe" isminin tescillenmesine tepki gösterdi.

Karşı Gazete'ye konuşan Mimarlar Odası Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Atatürk Orman Çiftliği ve Cumhurbaşkanlığı kamusal alanlardır, ticari değildir" diyerek marka tesciline anlam vermekte zorlandıklarını söyledi.

"BEŞTEPE"  MARKASINA İTİRAZLAR 12 EKİM'DE BAŞLAYACAK

Türk Patent Enstitüsü'nün tescil kararının 12 Ekim'de yayınlanacağını ardından da üç aylık itiraz süresinin başlayacağını anlatan Candan, "10-15 tane eğitim, mal ve hizmet alanında hizmet veren limited şirket, 1 tane de anonim şirket var bu ismi kullanan. Onlar itirazda bulunacak mı, göreceğiz... " diye konuştu.

Candan, Mimarlar Odası Ankara  Şubesi olarak ise  Türk Patent Enstitüsü'ne yazılı başvuru yapacaklarını ve Cumhurbaşkanlığı gibi bir makama nasıl 'ticari marka tahsisi' yapıldığını sorgulayacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"CUMHURBAŞKANLIĞI TİCARİ FİRMA MI Kİ,  MARKA TESCİLİ YAPILDI?"

”Biz ayrıca Patent Enstitüsü'ne bir yazı ile başvuru yaparak  ticari bir firma olmayan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne nasıl olup da marka kanununa istinaden bir marka tescili yaptıklarını soracağız! Cumhurbaşkanlığı ticari firma mı? Eğer öyle ise bir şey satmaları gerekiyor... Ne satacaklar acaba?"

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​"Cumhurbaşkanlığı acaba ne satacak?"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete