ABD ile AKP'nin Suriye oyunu...

NATO karar alacak, savaşa Türkiye girecek!
KARŞI GAZETE | ÖZEL

NATO BAHANESİ: TÜRKİYE SAVAŞA NASIL GİRER?


NATO'da uzun yıllar görev yapan ancak isminin açıklanmasını istemeyen  Türk Komutan, NATO- RUSYA- TÜRKİYE- ABD krizini Karşı Gazete'ye değerlendirdi. "NATO hava sahası ihlal edildi diye ortalığı ayağa kaldıran ABD, NATO  kara sahası olan Türkiye sınırları kevgire  dönerken neredeydi?" diyen NATO uzmanı komutandan bir de kritik soru geldi:

"Suriye uçağı bizim hava sahamızı  ihlal ettiğinde kimse NATO hava sahasını konuşmazken;  neden Rus uçağı ihlal yapınca aynı hava sahası NATO'nun oluyor?"

RUSYA İLE NE YAŞANDI?

Önce Rusya krizinin ana hatlarını hatırlatalım:

-Genelkurmay, Suriye'deki Rus uçaklarının Türk havasını ihlal ettiğini açıkladı.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sabretmemiz mümkün değil!" açıklaması yaptı.

-Rusya, ihlalin navigasyon hatası nedeniyle gerçekleştiğini öne sürdü.

-NATO', "Rusya'nın Türkiye-NATO hava sahasını ihlali uzun sürdü, yanlışlıkla olmuş gibi görünmüyor" diyerek açıklamaya inanmadıklarını belirtti.

-NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Türkiye hava sahasını ihlalinin kabul edilemeyecek bir durum olduğunu söyledi ve NATO üyesi ülkeleri durumu görüşmek üzere acil toplantıya çağırdı.

-Başbakan Ahmet Davutoğlu da hava sahasını her kim ihlal ederse etsin angajman kurallarının uygulanacağını vurguladı ve "Etrafımızda krizler yaşanıyor. Bu ortamda Türkiye'nin tedbir halinde olması lazım. Tavrımız çok açık. Kim sınırlarımızı ihlal ederse önce uyarırız, dostça uyarırız. Hangi ülke olursa olsun" dedi.

RUSYA- ABD- NATO -TÜRKİYE AÇIKLAMALARI NE ANLAMA GELİYOR?

İşte NATO'da görev yapan Türk Komutanın Karşı Gazete'ye yaptığı  değerlendirme:

SURİYE TACİZ EDİNCE "TÜRK HAVA SAHASI", RUSYA TACİZ EDİNCE "NATO HAVA SAHASI"

"-Daha önce de Suriye uçakları bizim uçaklarımızı taciz etti. Neden NATO hiç bir açıklama yapmadı? Veya kimse NATO'dan bahsetmedi? Suriye NATO üyesi oldu da biz mi duymadık? 'Hadlerini bildiririz' dedik.  Aynı gerekçeyle helikopterlerini düşürdük. Görüntülerini de yayınladık. 'Türkiye gücünü gösterdi' dedik. Ruslara gelince niye aynı şeyleri yapamıyoruz?

-Suriye ihlal edince 'Türk Hava Sahası'; Rusya ihlal edince 'NATO Hava Sahası' mı oluyor bizim sınırlar?

"NATO ÜLKESİNE YAPILAN SALDIRI" MADDESİ SADECE 11 EYLÜL'DE İŞLETİLDİ

-NATO'nun kuruluş anlaşmasının en önemli maddesi Article 5'dir. Bu madde der ki '' Bir NATO Ülkesine yapılan saldırı bütün NATO ülkelerine yapılmış sayılır."

Bu karar NATO kuruluş tarihinden itibaren bir defa 11 Eylül ikiz kuleler olayı nedeniyle alınmıştır. Neden? Çünkü terör örgütü,  NATO üyesi bir ülkeye saldırmıştır ve bu saldırı bütün NATO ülkelerine yapılmış olarak kabul edilmiştir. Böylece NATO, AFGANİSTAN'da 'NATO harekatı' icra etmeye başlamıştır. Bu harekat halen de devam etmektedir. Türkiye bu harekata gerek asker, silah gerekse altyapı, sivil-asker işbirliği konusunda çok önemli katkılar sağlamıştır ve  bu katkılarına devam etmektedir. Müttefikimiz ABD'ye yapılan saldırı Türkiye'ye yapılmış gibi davranılmış ve 11 Eylül'de ölen müttefi ülke halkının kanı yerde kalmamıştır. Hepsini rahmetle anıyoruz.

"TÜRKİYE NATO ÜYESİ MADEM;  NATO NİYE KANDİL'E GİRMİYOR?"

-İyi de Türkiye bir NATO üyesi ülke değil mi? Türkiye'de 11 Eylül benzeri birçok olay yaşanıyor... (Reyhanlı, Suruç, Dağlıca ve dahası) 11 Eylül'ün sorumluları AFGAN diye biz oraya asker gönderdik. Türkiye'deki saldırıların sorumluları  nerede?  Kandil-Suriye... Peki niye NATO Kandil'e gitmiyor? Türkiye niye ''siz Kandil'e gitmiyorsanız ben de Afganistan'daki askerlerimi çekerim" diyemiyor?

"KARA SINIRLARI İHLAL EDİLİNCE TÜRKİYE'NİN, HAVA SINIRI İHLAL EDİLİNCE NATO'NUN SORUNU OLUYOR"

-Türkiye NATO'nun bir ’kanat' ülkesidir. Yani NATO'nun güney sınırları Türkiye sınırlarıdır. Kara sınırları her gün ihlal edilirken bizim sorunumuz, hava sahası Suriye tarafından ihlal edilirken Türkiye'nin kendi sorunu oluyor da; Rus uçakları bunu yapınca neden büyük olay oluyor?

"DEMEK Kİ SORUN RUSYA!"

- Demek ki sorun RUSYA! NATO Varşova Paktına karşı kurulmuş Askeri Bir Organizasyondur. Varşova Paktı dağılınca da devam etmiştir. Bu defa tehdit Rusya olmuştur. Varşova Paktı ülkelerinin önemli bir bölümü NATO'ya katıldığı ve  Rusya ekonomik açıdan zayıf bir ülke konumunda olduğu dönemde bile NATO devam etmiştir.

"NATO'NUN DEVAMI İÇİN DAİMA BİR DÜŞMAN BULUNMALIDIR"

-NATO'nun devamı için daima bir düşman/terörist  bulunmalıdır. Ama terörist  derken yanlış anlaşılmayalım, "ABD'yi vuran terörist kaka", 'Türkiye'yi vuran terörist cici"... Diğer bir değişle 'iyi terörist, kötü terörist'. Bizim ülkemizde faaliyet gösteren terörist gruplar  'iyi grubunda' olmalı ki; kimse kılını kıpırdatmıyor!

 -Peki NATO hala neden varlığını sürdürüyor? Bunun birçok sebebi var:
         -NATO üyesi ülkeler aynı tip silah sistemlerini kullanıyor,
         - Yatırımlarını ortak yapıyor,
         - BM'de kolayca karar aldırıyor,
         - Harekat yapacak bir ülke politik arena da yanlız kalmıyor,
         - Kendi yapacağı bir harekatı NATO şemsiyesi altında yapıyor. Dünya ’NATO yaptı' diyor ama gerçek farklı oluyor.
         - Kendi ülkesini binlerce kilometre uzaktan korumaya alıyor. Bir NATO üyesi ülke Ruslarla kapışacaksa, kriz döneminden itibaren bütün yük NATO üyesi sınır ülkelerine biniyor. Yani Suriye örneğinde olduğu gibi; Türkiye'nin!

-Şu andaki sorun ne? Suriye Rusya'nın Akdeniz limanıdır. Suriye NATO'nun kontrolüne geçerse; Rusya Akdeniz'e veda eder. Veda etmeye razı olur mu? Hayır!   Bu durum en fazla kime dokunur? Tabii ki  ABD'ye...

Rusya yalnız mı? Hayır; Rusya, İran ve Çin yeni Varşova paktıdır. Ama  ABD, Çin'i ekonomi aracılığıyla şimdilik  bağlamış durumda. Geriye kaldı Rusya ve İran.

-Suriye'ye kim giriyor? Rusya ve İran.

-Karşılarında kim var? ABD tabii ki.

- Peki kim konuşuyor? Türkiye.

-NATO nasıl müdahil olacak?  ''ASLINDA NATO HAVA SAHASI İHLAL EDİLDİ. TÜRK HAVA SAHASI DEĞİL'' yorumları ve haberleri  sayesinde...

-Muhtemel bir çatışmada ilk sopayı kim yiyecek? Türkiye. İşte şimdi bütün yaşanan, bu senaryonun provasıdır... Umarım gerçek olmaz!"

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "ABD ile AKP'nin Suriye oyunu..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete