Ne olacak turizmcilerin hali!

Son dönemde geliri dikkat çeken derecede düşen turizm sektörünün çağrısına kulak veren Hükümet, okulların açılışını erteledi. Böylece tatilini uzatması beklenen yerli turist sayesinde, gelirin artması hedeflendi...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

ÇÖZÜM TÜRKLERDE, SORUN KİMDE?

Peki çözümü yerli turistte yani kendi vatandaşında bulan AKP İktidarı, acaba sorunu nerede görüyor? Hatayı kendisinde arıyor mu? CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, turizimdeki olumsuz tabloyu Karşı Gazete'ye anlattı. Çözüm için ise yerli turisti değil, Hükümeti gösterdi.

"HÜKÜMET KEŞKE SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ DİNLESEYDİ..."

İşte Kök'ün uyarıları:

”Palyatif tedbirlerle bir yere varılmaz. IŞİD terörü, Suriye'deki olaylar, Türkiye'de zirve yapan terör sektörün belini bükmüştür... Hükümet bu sorunları çözeceğine ya da sektör temsilcileri ile biraraya gelip çözüm üreteceğine  okulların açılışını erteliyor! Biz daha önce çok kez uyarmıştık, sektör temsilcilerinin hiçbir önerisi yerine getirilmedi.

"AVRUPALILAR GELMEK İSTEMİYOR, RUSLARIN TALEPLERİ KARŞILANMIYOR"

Özellikle Avrupalı turistler gelmek istemiyor... Genç Alman nüfusu çekemiyoruz. Muğla ve Antalya gibi yerlerde mülk alan yabancıların evlerini konaklama amacı dışında kiraya vermesinin önüne geçilemiyor.  

Rusya gibi en çok turistin geldiği yerlere çalışan tur firmalarının talepleri gözardı ediliyor. Uçak bilet fiyatlarında düşüş, alan vergisinin kaldırılması istekleri ciddiye alınmıyor.

Bu yıl Rusya'dan gelen turist sayısında 2 milyon azalma oldu... Yaklaşık 5 milyar dolarlık kayıp demek... Neden Rusya'ya çalışan tur firmalarının talepleri dikkate alınmadı? Terörün üzerine bir de kur dalgalanmaları eklendi...

Savaş ve kaos ortamı bitmedikçe, turizm master planı yapılmadan, turizmcilerin görüşleri alınıp acilen bir plan hazırlanmadıkça, okulların açılışının ertelenmesi gibi basit ve sorumluluğu yine Türk halkına yükleyen bir anlaşıyla, turizmcilerin sorunları çözülemez."

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Ne olacak turizmcilerin hali!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete