AKP de "Tamam inşallah" sloganını yasaklatma başvurusu yapmış!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın başvurusu üzerine; 1 Kasım seçimlerinde kullanmak üzere hazırlatttığı ‘Bismillah’ şarkısına yasak gelmesine tepki gösteren AKP'nin, benzer bir başvuruyu 2009’da yaptığı öne sürüldü.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

AKP, BAĞIMSIZ ADAY FAKIBABA'YI YSK'YA ŞİKAYET ETMİŞ"

Bayram tatilinde YSK'ya yapılan benzer başvuruları inceleyen CHP'li Mahmut Tanal,
AKP'den ayrılarak Şanlıurfa'da 2009 yılında bağımsız aday olan Eşref Fakıbaba'nın "Tamam inşallah" sloganının yasaklatılması için aynı gerekçelere AKP'nin de YSK'ya başvurduğunu açıkladı.

Karşı Gazete'ye  konuşan Tanal, ortaya çıkardığı başvurunun AKP'nin dini kullandığının en net göstergesi olduğunu savunarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"AKP'NİN DİN İSTİSMARININ AÇIK BELGESİ"

"Bunlar üç kağıtçı... Bu karar, din istismarının açık belgesidir. Siyasi Partiler Yasası, Anayasa YSK'nın genelgeleri var. Hepsinde 'dini, bayrağı istismar etmek yasaktır' deniliyor.  Geçmişte de MHP, AKP'nin ezanlı reklamına itiraz etmişti, yine MHP bayraklı reklama itiraz etmişti... CHP itiraz edince niye eleştiriliyor?

"İKİ YÜZLÜLÜĞÜN BELGESİ..."

İşte ortaya çıktı, 2009`da AKP 'inşallah' için aynı gerekçeyle itiraz etmiş.  Kendisine gelince başvuru yapılabiliyor yani... Bu karar din istismarının, iki yüzlülüğün, sahtekarlığın belgesidir.


"MUHAFAZAKAR ARIYORLARSA O; MAHMUT TANAL"

Din, kimsenin tek elinde değildir. Bir partinin oy devşirmek, oy avcılığı yapmak için dini böyle istismar etmesi de dine yapılabilecek en büyük hakarettir. Dini itibarsızlaştırmaktır.
Ben, dinimizi korumaya çalışıyorum, aslında bu anlamda bir muhafazakar arıyorlarsa o; Mahmut Tanal'dır. İçinde hakikaten Allah korkusu olanlar, 'Tanal, doğru yapmış' demelidir."


Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AKP de "Tamam inşallah" sloganını yasaklatma başvurusu yapmış!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete