​Sırada aleviler mi var?

Erken seçim öncesi 'terör' zirve yaptı. Saldırı haberleri ardı ardına geldi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILARI İHBARI VAR MI?


Ardı ardına gelen şehit haberlerine, cemevlerinde cenaze törenleri mi eklenecek?  Son günlerde alevilere yönelik yapılan saldırılar da dikkat çekti. CHP Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın, olayları Meclis gündemine getirerek, saldırıların boyutu büyümeden önlem alınmasını istedi.

Özyalçın,  Başbakan Davutoğlu'na yönelttiği şu sorularla yaklaşan yeni tehlikeye dikkat çekti.

1. Silahlı saldırıya uğrayan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’e ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün’e yönelik silahlı saldırı konusunda önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle gelinen hukuki sürecin aşaması nedir?

2. Demir ve Düzgün’e yönelen saldırıyla ilgili olarak güvenlik güçlerine herhangi bir ihbar yapılmış mıdır?

3. Son yasal düzenlemeler ile MİT ve emniyetin dünyadaki güçlü istihbarat kurumlarıyla aynı teknik imkan ve yasal altyapıya kavuşturulduğu iddia edilmesine rağmen, yaşanan son saldırılar konusunda neden önleyici tedbirler alınmamaktadır? Önleyici tedbirler konusunda istihbarat kurumları görevini yerine getirmekte midir? Getirmiyor ise sorumlu ya da sorumluları hakkında işlem başlatılmış mıdır/başlatılacak mıdır?

4. Ülkemizde yaşanan acı olaylar da dikkate alındığında, son yaşanan olaylar ile yeni provakasyonlara zemin hazırlanmak istendiği iddiası doğru mudur? Bu yönde istihbarat çalışması/raporları var mıdır?

5. Özellikle Alevi yurttaşlara yönelen nefret söylemi sonucunda bu yurttaşlarımıza, barındıkları mekanlara veya ibadet yerlerine kaç fiziki veya psikolojik saldırı gerçekleşmiş, kaç tanesi hakkında hukuki işlem başlatılmış, sonucu ne olmuştur?

6. Yaşanan olayların ülkemizi içeride ve dışarıda “kaos”a götürmek, bir iç ve dış güvenlik tehdidi algısı yaratarak, “güvenlik vaadi”yle oy istemek olduğuna dair iddialar doğru mudur?

7. Yeni Cemevi açılışlarında “birlik, beraberlik ve kardeşlikten” söz eden hükümetiniz sözcülerinin, cemevlerine yönelen şiddet konusunda sessiz kalmasının gerekçesi nedir? Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle Türkiye’deki kaç Cemevi’ne saldırı düzenlenmiş, saldırılar hakkında soruşturma/inceleme/araştırma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise sonuçları nelerdir?

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Sırada aleviler mi var?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete