​AKP'nin başkan adayı taktik mi?

Çok önemli bir hukukçunun Meclis Başkanlığı için yaptığı yorum, Meclis'i karıştıracak... Bakan'dan Meclis Başkanı olmaz!
KARŞI GAZETE | ÖZEL

AKP'NİN MECLİS BAŞKANI ADAYI YILMAZ'A HUKUKÇU ENGELİ


7 Haziran seçiminden bu yana beklenen yeni Hükümet için kritik  gün yarın... Yarın yapılacak Meclis Başkanlığı seçimi, koalisyonun da işareti olacak...

Ancak seçime saatler kala gelen bir bilgi, Başkent kulislerini karıştırdı.  Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre CHP grubu, AKP'ye  yakınlığı ile bilinen Anayasa Profesörü Ergun Özbudun'dan, AKP'nin Meclis Başkanı adayı, İsmet Yılmaz hakkında görüş aldı.

İddiaya göre Özbudun, halen Milli Savunma Bakanı olan İsmet Yılmaz'ın, bu görevi devam ederken Meclis Başkanı adayı olamayacağını öne sürdü. Bu adaylığın yasalara ve Anayasa'ya  aykırı olduğunu savundu.

AKP, TAKTİK Mİ UYGULUYOR?

AKP'ye yakın olarak bilinen bir hukukçunun bu yönde görüş bildirmesi ise kafalarda soru işaretleri yarattı.

Şimdi muhalefet , AKP'li siyasetçilerin bu durumu bildikleri halde İsmet  Yılmaz'ı aday göstermiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

"AKP, MECLİS BAŞKANI ADAYI ÇIKARMAYACAK" İDDİASI GERÇEK Mİ OLACAK?

Hukuki tartışmaların başlaması üzerine Yılmaz'ın adaylıktan çekilmesi, böylece Meclis Başkanlığı seçimine AKP'nin adaysız olarak girmesi söz konusu.

Böyle bir durumda AKP ile koalisyon konusunda uzlaşmaya varmış olması muhtemel partinin adayının Başkan seçilmesi de kolaylaşıyor.

AKP, BAYKAL'I ÇAKTIRMADAN MI SEÇTİRECEK?

AKP de tabanına, -eğer o ortak CHP olacak ise- CHP ile iş birliği yaptığına dair bir görüntü vermeden; üstü örtülü olarak Anamuhalefet ile işbirliğine gitmiş oluyor.

Tüm bu iddialar üzerine şimdi AKP'nin ve İsmet Yılmaz'ın tavrı merak konusu...

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "​AKP'nin başkan adayı taktik mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete