​Bu e-Postaları sakın açmayın

Emniyet'in izleme ve dinleme için yazılım satın aldığı İtalyan casusluk firmasının kullandığı virüslü e-posta başlıklarını açıklıyoruz!
KARŞI GAZETE | ÖZEL

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün  İtalyan casus yazılım şirketi “Hacking Team”den satın aldığı programlar ile nasıl fişlendiğini açıkladı.

Muhaliflere ( siyasiler, gazeteciler, yargı mensupları vs...) gönderilen e-postalar aracılığı ile bilgisayarlara yerleşen virüs sayesinde izleme, dinleme, görüntü elde etme, bilgisayar kamerası açma gibi birçok casus faaliyetin gerçekleştiğini ve bunların da muhaliflerin fişlenmesinin için kullanıldığını belirten Aksünger, bilgisayarlar, cep telefonları hatta internete bağlanan ve kamerası olan TV'ler üzerinden bile casusluk yapılabildiğini hatırlattı.

EMNİYET, BU E-POSTALARLA FİŞLİYORMUŞ!

Casusluk firmasının Emniyet'e gönderdiği ve "sakın siz açmayın, izleyeceğiniz kişiye gönderin!" diye de uyardığı o e-posta başlıklarının, özellikle muhaliflerin dikkatini çekecek şekilde isimlendirilmiş olması dikkat çekiyor.

ARAP KÖKENLİLER, ALEVİLER, HATAYLILAR, HEDEF...

Başlıkların Arapça  ve Yunanca bölümleri bulunması, Arap kökenli ( Hatay ve civarında yaşayan muhalifler, ya da Yunanistan'daki tutuklu Türklerle bağlantılı)   bazı kişilerin hedef olduğunu gösteriyor... Arapça satırlarda Türkçe isimlerin Arapçası da yer alıyor.

 'YUNANCA' BAŞLIKLARIN HEDEFİ NE?

Yunanca başlıklarda ise "faaliyetin için teşekkür ederiz" ve "reşit olmayan göçmenleri destekleme programı" ifadeleri ile bu konulara ilgi duyanların takibe alınmaya çalışıldığı görülüyor. "Yunanistan'da tutsak arkadaşların mektubu" yazan  Türkçe başlık da yine muhtemelen aynı kesimle ilişkili kişileri hedef alıyor.

Ayrıca başlıklarda yer alan 'Berkin', ve 'Hasan Ferit' isimlerine Alevi kesimin duyarlılığı biliniyor.

Sorumlu gazetecilik anlayışımız gereği o başlıkları açıklıyoruz.  Bu isimlerle gelen e-postaları sakın açmayın!

İŞTE O LİSTE...

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Bu e-Postaları sakın açmayın" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete