​İşte TEOG skandalının gerçek nedeni

Gerçek neden yanlış sorular değil; yıl sonu başarı puanı hesaplamasında son anda yapılan değişiklikmiş...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

TEOG'da 1 milyon 288 bin öğrenciyi etkileyen 5 günlük gecikmenin, Bakanlığın açıkladığı gibi yanlış sorularla ilgili mahkeme kararı değil; değiştirilen yönetmelik olduğu iddia edildi.

Karşı Gazete'nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre  skandallar zinciri şöyle gelişti:

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI GECİKİNCE, YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ PUANLARI ETKİLEDİ

-TEOG sonuçlarının 24 Haziran'da açıklanması planlanmıştı.

-Buna göre 25 Haziran'da yürürlüğe girecek bir yönetmelik değişikliği hazırlanmış, bundan sonraki sınavlar için öğrencilerin yıl sonu başarı puanı hesaplamasında farklı bir sisteme geçilmesi öngörülmüştü.

SONUÇLAR GECİKİNCE, YÖNETMELİK DE ERTELENMELİYDİ AMA...

-Fakat, planlanan takvimde beklenmedik değişiklikler oldu yanlış sorular ve açılan davalar nedeniyle sonuçlar 24 Haziran'da  açıklanamadı...  Ancak puan hesaplama sisteminde farklılık getiren yönetmelik değişikliği, daha önceden tasarlandığı üzere  25 Haziran'da yürürlüğe girdi.

PUANLAR, SON ANDA BİR DAHA HESAPLANDI

-Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı ile  Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün koordineli çalışamaması nedeniyle, sonuçlar açıklanmadan yapılan bu yönetmelik değişikliği üzerine, bütün öğrencilerin puanları son anda bir kez daha yeniden hesaplanmak zorunda kalındı.

BAKAN AVCI, KÜPLERE BİNDİ... SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yani sonuçların açıklanması belki bir ya da iki gün gecikecekti ancak puan hesaplama sistemi de değiştirilince yeniden hesaplama yapılmak zorunda kalındı, böylece 5 günlük gecikme yaşandı,  takvim sıkıştı... Milli Eğitim Bakanlığı da ağır  eleştirilere hedef oldu... Bu koordinasyonsuzluk nedeniyle Bakan Nabi Avcı'nın çok sinirlendiği, iki daire başkanı hakkında soruşturma başlattığı iddia ediliyor...

25 HAZİRAN'DAKİ YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ NE GETİRİYOR?

-Daha önce yıl sonu başarı puanı ortalaması, öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların toplamının, haftalık ders saatine bölünmesiyle hesaplanıyordu.

-Bu yönetmelik değişikliği ile her dersin puanı, o dersin haftalık saatiyle çarpılıp, çıkan sonuçlar toplanacak ve haftalık toplam ders saatine bölünecek.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​İşte TEOG skandalının gerçek nedeni" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete