Meclis'te koalisyondan önce RTÜK kulisi

AKP'nin RTÜK oyununu, muhalefet mensubu üyeler bozdu!
KARŞI GAZETE | ÖZEL 

Yeni milletvekili dağılımına göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda  (RTÜK) çoğunluğu kaybeden AKP, görev süresi 14 Temmuz'da dolacak olan Davut Dursun'u süresinden önce istifa ettirip, üye dağılımı değişmeden yine AKP'li bir başkan seçtirmeyi planladı. 

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre; bu planı fark eden CHP, MHP ve HDP'li üyeler, Meclis'e gelerek gruplarından destek istedi ve AKP'nin hukuksuz olacak böyle bir yöntemi denemesine engel olunması için grup başkanvekilleri ile görüştü.  Muhalefet pertilerinin grup başkanvekilleri de Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile temasa geçerek, böyle bir yöntemin denenmemesi gerektiğini iletti.  

RTÜK'e AKP kontenjanından üye seçilen ve iki yıldır başkanlık görevini yürüten Davut Dursun'un görevi 14 Temmuz'da bitiyor. 

Meclis'in yeni dönemde ilk işi yeni milletvekili dağılımına göre yeni RTÜK üyesini seçmek olacak. AKP'nin 5 olan üye sayısı 1 azalacak ve 4`e düşecek.  Çekilecek kura ile 80 milletvekili çıkaran MHP ya da HDP'den birine yeni bir üye eklenecek ve muhalefetin toplam üye sayısı 5’e çıkacak.   Temmuz'un ilk haftasında seçilmesi beklenen yeni üye ile RTÜK'te çoğunluk muhalefete geçecek ve Dursun'un görev süresinin dolmasının ardından yeni başkan da  muhalefetin oyları ile seçilmiş olacak. Böylece AKP'nin RTÜK'teki egemenliği de sona erecek. 



Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Meclis'te koalisyondan önce RTÜK kulisi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete