HDP'den Erdoğan'a çok sert tepki!

Filiz Kerestecioğlu: "Sırt dönmek en nazik protesto biçimidir!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Iğdır'da kendisini sırtlarını dönerek protesto eden kadınlara yönelik sözlerine tepkiler çığ gibi büyüyor... Karşı Gazete'nin ulaştığı HDP İstanbul milletvekili adayı avukat Filiz Kerestecioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu protesto yöntemini "ahlaksız" olarak nitelendirmesin mantıklı bir açıklaması olmadığını söyledi. "Sırt dönmek en nazik protesto yöntemidir" diyen Kerestecioğlu gazetemize şu açıklamayı yaptı:

SIRTINI DÖNMEK NASIL AHLAKSIZ BİR PROTESTO YÖNTEMİ OLABİLİR?

”İnsanların ayakta durup, bir konuşma yapılırken sırtını dönmesi;  nasıl 'ahlaki olmayan', 'haysiyetsiz' gibi sözcüklerle nitelendirilebilir anlayamıyorum!  Gerçekten bu ülkede artık 'insanların protesto hakkının olduğu fikri' yerleşmeli. Bunun için mücadele ediyoruz, tam da bunun için, demokrasi mücadelesi  gerçekleştiren insanlarının temsilcisi olarak biz Meclis'e gitmek istiyoruz.

"KADINLARA SÜREKLİ ÖFKELİ VE AYRIMCI BİR DİL KULLANAN CUMHURBAŞKANI VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde de  sürekli kadınlara yönelik olarak  ayrımcı, öfkeli ve müdahaleci   bir dil kullanıyor. Kadınlara  "doğur- doğurma, şunu yap - bunu yapma" diyor. Bedenlerimize, kimliklerimize  müdahale eden, emek konusunda bile 'esnek çalışma modeli diye bir şey getirip' bizleri eve hapsetmeye çalışan bir Cumhurbaşkanı var.

"EN NAZİK PROTESTO YÖNTEMİ SIRT DÖNMEK!"

Zaten 'kadınla, erkeğin fıtratında eşitlik yok' diyen bir zihniyet nedeniyle pek çok kadın çalışamıyor, pek çok kadın ölüyor. Daha bugün bir davaya girdim falçata ile karısının yüzüne doğrudan saldıran bir adamın davası... Bu fütursuzluk tepeden kaynaklı...

Bir insana sırtını dönmek, dinlememek en nazik protesto biçimidir. Şiddet içermez, çok doğaldır. Bundan daha haysiyetli bir protesto biçimi de olamaz bence!"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iğdır'daki konuşması sırasında kendisini yolda protesto eden kadınlara ilişkin, “Şimdi geliyorum çok enteresan şurada bir grup, affedersiniz edebim müsaade etmiyor tabi de, sırtlarını dönerek işaret yapıyorlar. Ya sizde zerre kadar nezaket varsa, haysiyet varsa, yani zerre kadar kabiliyetiniz varsa siyasette yer parlamentodur. Orada konuşursunuz. Meydanlarda konuşursunuz. Kalkıp da bu tür tehditlerle bu tür affedersiniz ahlaki olmayan yöntemlerle bir yere varamazsınız” demişti.

Burcu Oral Evren
Karsigazete.com Ankara Temsilcisi

    :

    :

    :

    :

    "HDP'den Erdoğan'a çok sert tepki!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete