​FATİH Projesi’nin alt yapısını bile kuramamışlar!

AKP'nin seçim kampanyalarının en önemli ayaklarından biri olarak ortaya çıkan FATİH Projesi'nde (Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) skandallar bitmiyor...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

YIKILACAK OKULA İNTERNET ALT YAPISI NASIL KURULSUN?


Tablet bilgisayar dağıtımını tamamlayamayan AKP'nin, FATİH Projesi için gerekli olan alt yapı kurulumu için bile gereken araştırmayı yapmadığı ortaya çıktı. Okullara modem konulması, server kurulması, tablet bilgisayarlar ile akıllı tahtaların birbirleriyle iletişiminin sağlanması, internet bağlantısı için gereken  kablolama işlemini yapma gibi alt yapı ihalelerini alan firmalar, 'yıkılması gereken okul binaları' gerçeği ile karşı karşıya kaldı.

YIKIM KARARI OLAN OKULA, İNTERNET ALT YAPISI KURMAYA GÖNDERMİŞLER!

Alt yapı çalışmalarını yapmak üzere ihale aldığı bölgelere giden firmalar birçok okula  yıkım
kararı bulunduğu, tarihi bina olduğu ya da deprem nedeniyle güçlendirme kararı alındığı gerekçesiyle, çivi bile çakamadı.

YIKIM KARARI OLAN OKULLARDA EĞİTİM DEVAM EDİYORMUŞ!

Karşı Gazete'nin ulaştığı belgelere göre projede ikinci bir skandal daha yaşandı.  Deprem ya da binanın güçlendirilmesi nedeniyle 'yıkım kararı' olan birçok okulda, öğrenci ve öğretmenlerin can güvenliğinin tehlikeye atılarak, eğitime devam edildiği ortaya çıktı.

İŞTE O BELGE...


Karşı'nın ulaştığı bu belge, alt yapı çalışmasını yapma görevi alan ancak bu  sorunlar nedeniyle alt yapıyı kurmayan bir firmanın, Milli Eğitim Bakanlığı'na sunduğu belge...

Burada adı yazan okullardan örneğin;

Diyarbakır Kayapınar'daki 500 Evler Lisesi'nde yıkım kararı olmasına karşın, eğitim devam ediyor.

Kahramanmaraş Türkoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde de  yıkım kararı var ancak eğitim sürüyor.

Şanlıurfa Suruç'taki Fatih Sultan Mehmet Lisesi'nde de yıkım kararı bulunmasına rağmen okul binasında İMKB Ortaokulu eğitim yapıyor...

Yani 2010 yılında büyük vaatlerle açıklanan; 8,5 milyar TL bütçe ayrılan FATİH Projesi'nin daha alt yapısı bile kurulamadı.

BAKANLIK ARAŞTIRMASINDA BİLE "TABLET İŞE YARAMIYOR"  SONUCU ÇIKTI...

Edinilen bilgiye göre şimdiye kadar yaklaşık  500 milyon TL para harcanan projenin, hiçbir okulda tam olarak uygulanamadığı da belirtiliyor.  Karşı Gazete'nin konuştuğu eğitimciler; proje için "sadece akıllı tahtayı asıp, tablet verip gidiyorlar...  Hükümet akıllı tahta dağıtımına devam etmeli, ancak tablet projesi rafa kaldırmalı." değerlendirmesi yapıyor.

HANİ TABLET ALAN ÖĞRENCİLERE, KİTAP DAĞITILMAYACAKTI?

Tabletlerin ders içeriklerinin hala  hazırlanmadığını ifade eden eğitimciler "Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tabletleri dağıtırken 'artık kitap dağıtılmayacak, kitaplar tablette olacak demişti. Ama tablet dağıtılan tüm çocuklara da kitap dağıtıldı. O zaman niye kitap dağıtıyorsunuz? Ya da tableti niye dağıttınız" diyerek projeyi eleştiriyor.

Öte yandan, çeşitli eğitimcilere tabletle eğitim konusunda araştırma yaptıran Bakanlığa, "tabletin eğitime katkısı yok" sonucunun birkaç kez bildirilmesi üzerine yakın zamanda , muhtemelen seçim sonrası bu projenin rafa kalkması da mümkün görünüyor.

Burcu  Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​FATİH Projesi’nin alt yapısını bile kuramamışlar!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete