İhsan Eliaçık: O jakuzi devletin parasıyla yapıldıysa...

Diyanet İşleri Başkan'ı Görmez'in jakuzi keyfi haberimiz hakkında İlahiyatçı yazar Eliaçık, 'devletin parasıyla yapılmışsa hıyanettir' ifadelerini kullandı.
Ayşegül Kasap | ÖZEL HABER

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dikkat çeken ‘lüküs hayat’ harcamalarını ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'a sorduk. Sözcü'nün Milyonluk Mercedes haberinden sonra 500 bin liralık konut tadilatı ve ‘Milletin parasıyla jakuzili masaj keyfi'  haberimiz fazlaca konuşulmuştu.

‘Kaç-Ak Saray’ için yaptığı "israf-hıyanet" değerlendirmesini bu konuda da yineleyen Eliaçık, ülkedeki 40 milyona yakın yoksula dikkat çekerek, 'Müslümanlar için en büyük devlet adamı Hz. Muhammed Medineli bir yoksul gibi yaşadı’ ifadesini kullandı.

İşte İhsan Eliaçık’ın Karşı Gazete’ye yaptığı o açıklama…

Kaç-Ak Saray için “Eğer bu sarayı devletin parası ile yaptıysanız israftır haramdır. Eğer bu sarayı kendi paranızla yatırdıysanız, israftır, hainliktir, nankörlüktür" ifadelerini kullanmıştınız. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in milyonluk Mercedes’inden sonra 500 bin liralık konut tadilatı ve jakuzi keyfini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yine aynı şekilde değerlendiriyorum.  Eğer Diyanet İşleri Başkanı o tadilatı, kendi parasıyla yaptırdıysa israftır, devletin parasıyla yaptırdıysa hıyanettir. Bu hepsi için geçerlidir. Cumhurbaşkanı’ndan Diyanet İşleri Başkanı’na kadar, bakanlara kadar…

6 MİLYON AÇ OLAN BİR ÜLKEDE DEVLET ADAMLARI LÜKS HAYAT SÜREMEZ

Ülkeyi yönetenler bu şekilde yaşayamazlar. Bu memlekette şu anda yoksulluk sınırı 4 bin 300 lira olarak belirlendi. Yoksulluk sınırın 4bin 300 lira olduğu yerde nereden baksanız 40 milyona yakın yoksul insan var demektir. 

Açlık sınırının 1300 lira olduğu asgari ücretin 949 lira olduğu yerde nereden baksanız 5 buçuk -6 milyon insan asgari ücretle açlık sınırının altında yaşıyor demektir. Öyle bir ülkenin yöneticileri Saray yaptıramaz. Kendilerine Mercedes alamaz.  Lüks hayat süremez. Tam tersi, bunlardan alabildiğine vazgeçmesi gerekir.

SONRA DA ‘KAYNAĞI NEREDEN BULACAKSINIZ?’ DİYORLAR

Sonra da diyorlar ki kaynağı nereden bulacaksınız? Sadece Cumhurbaşkanı’nın sarayının elektrik masrafı aylık ortalama 700 bin lira tutuyor. Yani bunları biriktirseniz; bir sürü insana ev olur, bir sürü çocuğa süt olur, bir sürü anneye destek olur.

DEVLETİ İYİ YÖNETEBİLMEK İÇİN JAKUZİ DE Mİ YATMALARI LAZIM?

Diyanet İşleri Başkanı’nın hele hele bunu hiç yapmaması lazım. Diğerlerine örnek olması lazım. İyi fikir üretebilmek için, devleti iyi yönetebilmek için jakuzide falan yatmaları mı lazım?
Kamu adamları sade ve şık yaşamak zorundadırlar. Sadeliğe mütevazılığa alışmak durumundadırlar. En büyük kamu adamı, devlet adamı yeryüzünde Müslümanlar için Hz. Muhammed’dir. Ve o, toprak damlı bir evde, Medineli bir yoksulun yaşadığı gibi yaşamıştır. Öldüğünde de mülkiyetsiz ölmüştür.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "İhsan Eliaçık: O jakuzi devletin parasıyla yapıldıysa..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ