CHP MYK üyeleri için kritik gün bugün...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili aday adaylığı için İzmir'den ön seçime girme kararı alması, MYK üyelerinini endişeye sevk etmişti.
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE | ÖZEL

CHP MYK'DA ÖN SEÇİM İÇİN SON ŞANS...

Ön seçim kararını açıklamadan önce MYK üyeleri ile paylaşmayan Kılıçdaroğlu'nun, ikisi hariç kontenjan başvurusu yapan MYK üyelerini değiştirebileceği konuşuluyor.

Genel Başkan'ın ön seçim adımı, partinin A takımı olan MYK üyelerinde de 'ön seçime girme' baskısı yaratsa da şu ana kadar hiçbir isim bu yönde bir başvuru yapmadı. 

KONTENJANA BAŞVURANLAR VAZGEÇİP ÖN SEÇİME GİREBİLİRDİ...

Ön seçim, hakim denetiminde yapılıyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun ilan ettiği takvime göre; partilerin  ön seçime girecek isimleri bildirmesi için son gün 24 Mart... Yani bugün...

Kılıçdaroğlu'nun  kararının ardından zor durumda kalan kontenjan adayları da teknik olarak kontenjandan vazgeçip, ön seçime girme kararı alabilir.  Başvuru süresi saat 17:00`de doluyor...

Fakat kulislerde böyle bir karar verebilecek isim olduğuna dair işaret de görülmüyor...

MYK'DAN SADECE AĞBABA VE KARAKAŞ ÖN SEÇİME GİRİYOR

CHP MYK üyelerinden sadece Veli Ağbaba ve Ercan Karakaş ön seçime başvurmuş; diğer isimler kontenjan adaylığı talebinde bulunmuştu.

CHP Lideri'nin bu açıklaması üzerine aday adaylarının, kontenjan başvurusundan vazgeçme şansı teknik olarak mümkün olsa da kimsenin bu adımı atacağına ihtimal verilmiyor.

CHP'de  ön seçim yapılacak illerde bu pazar (29 Mart) sonuçlar belli olacak. Haftaya da listeler netleşmeye başlayacak...

Burcu Oral Evren | karsıgazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP MYK üyeleri için kritik gün bugün... " hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete