"Erdoğan bölge diktatörlerini bile geride bıraktı"

Dünya basınında artık ciddi olarak konuşulmayan ve ti'ye alınan Erdoğan'a bir yazı da Financial Times'tan geldi.
ÇEVİRİ | KARŞI GAZETE

İşte Financial Times'taki o yazı...

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan
, komşu diktatörlerden bazı kötü alışkanlıklar edinmiş.
 
Görünen o ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok kötü alışkanlığını `tek adam'lığa dayanan liderliğinde edindi.

ÖRNEK OLACAKKEN DİKTATÖRLERİ BİLE GERİDE BIRAKTI
 
Arap dünyası ve Türkiye birbirine iyice yakınlaşmıştı.Türkiye demokratik duruşuyla  Arap ülkelerine model ülke olacak diye beklerken tam tersi oldu.

Erdoğan komşularına bir rol model olacağına, üstüne birkaç tane de kendisi ilave ederek onlardan kötü alışkanlıklar kaptı.

Hatta, bazı yönlerden bölge diktatörlerini bile geride bıraktığı söylenebilir.

-Mesela geçen yıl; ellerinde mızrak taşıyan savaşçılarla Filistin Lideri Mahmud Abbas`a karşılama töreni düzenlemesi… 

-Geçen hafta düzenlenen Fetih Şöleni’nde,  Erdoğan tarafından yaratılan ve ”Fetih Birimi” diye adlandırdığı bir grup insana  Osmanlı askeri kıyafeti giydirerek onlarla görüntü vermesi…

 
BÖLGE DİKTATÖRLERİNİN HİÇ BİRİNİN ALTIN TUVALETİ OLDUĞUNU DUYMADIM 

Akranlarının çoğunun lüks, gülünç saraylarının olduğu doğru ama sanırım hiçbiri Ankara`da, Versay Sarayı’nın 4 misli büyüklüğünde olan ve dizaynında  bizzat Erdoğan’ın  müdahil olduğu, 1150 odalı bir saray yaptırmayı akil edemezdi..
 
Bölge diktatörlerinin hiçbirinde, Erdoğan’ın olduğu gibi, -Amerikan’ın  Reality TV`deki Kim Kardashian gibi ünlülerin fantezi dünyasında olabilecek türden-  bir altın bir tuvaleti olduğunu duymadım.
 
MERKEZ BANKASI BAŞKANI'NA ACIMASIZCA KAMPANYA

Ama iş ekonomiye gelince birçok Arap Lider, Erdoğan’ın eline su dökemez.

Ne Mısır, ne Suudi Arabistan ne de bir başka ülke...  
 
Hükümetlerin; faiz oranlarını yükselterek,mesut bir şekilde enflasyonu düşürebileceği klasik görüşünün aksine Türk lider, sert bir şekilde bunun tam tersi bir etkiye sahip olduğunu iddia etmekte, hatta işi Merkez Bankası Başkanı’nı acımasız bir kampanya ile vatan haini ilan etmeye kadar götürmektedir.

VATANDAŞLARINA TAM BUĞDAY EKMEĞİ...
 
Erdoğan’ın güttüğü siyasete gelince; pederşahi yönetim anlayışıyla akranları ile benzerlik göstermektedir.

Vatandaşlarına tam buğday ekmeği yemeyi, her kadının en az 3 çocuk yapmasını tavsiye eden Erdoğan, ‘kadın-erkek eşit değildir, İslam kadını anne olarak tanımlar’ tarzı cinsiyet ayrımcılığına varan söylemlerini de unutmamak gerekir.

BİR ZAMANLAR İSRAİL'LE İLİŞKİSİ İYİ OLAN TÜRKİYE ŞİMDİ HER TAŞIN ALTINDA...
 
Ama Arap idarecilerine en yakın olduğu nokta , komplo teorileri üretmededir. Bir zamanlar İsrail`le iyi ilişkiler içerisinde olan Türkiye, simdi her taşın altından onun çıktığını düşünür hale gelmiştir.
 
İsrail Erdoğan’ın kitabında `faiz lobisi‘ olarak yerini alırken; Twitter, Facebook, tüm uluslararası medya ve özellikle New York Times ise Türkiye’nin ‘müthiş başarısını’ yıkmaya çalışan güçler olarak yer almıştır.

ERDOĞAN'IN BÖYLE DANIŞMANLARI VE HAYAL GÜCÜ OLDUĞU SÜRECE...
 
Bu komplo teorilerinin en babası ise, tabii Erdoğan’dan değil de ‘sempatik gazeteci’ Yiğit Bulut`tan geldi. 2013 hükümet karşıtı  Gezi protestoları sırasında dış güçlerin Erdoğan’ı  telakinizi yöntemiyle öldürmek istediğini iddia etti. Sonra da tabii ki Türk Lider`in başdanışmanı olarak atandı.
 
Erdoğan’ın böyle danışmanları ve kendi bereketli hayal gücü olduğu sürece, komplo sever komşularına öğreteceği çok şey olduğu su götürmez bir gerçek.

HABERİN ORJİNAL METNİ İÇİN TIKLAYINIZ...

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    ""Erdoğan bölge diktatörlerini bile geride bıraktı"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete