​İzmir'de milyonları ilgilendiren domuz gribi şüphesi!

İzmir'de 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde ardı ardına yaşanan olaylar, kuşku yarattı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Hastanedeki iki asistanın domuz gribi olduğu iddiaları yalanlandıktan kısa süre sonra aynı hastane çalışanı bir hemşire, 4 gün acil serviste tutulduktan sonra hayatını kaybetti!

İZMİR'DE MİLYONLARI KORKUTAN DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ...

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde ardı ardına yaşananlar, uzmanları endişelendirdi. Karşı Gazete'nin araştırdığı domuz gribi şüphesi, ilginç rastlantıları ortaya çıkardı.

ÖNCE AMELİYATHANE ÇALIŞANI...

İddiaya göre; 9 Eylül Üniversitesi'nde ameliyathanede görevli çalışana domuz gribi  ön tanısı konuldu. Ancak tetkikler yapılırken bu çalışana rapor verilmedi. Sonrasında olayın üstü kapatıldı.

SONRA KARDİYOLOJİ ASİSTANLARI...

Nisan ayında yine 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde kardiyolojide görevli iki asistan, domuz gribi şüphesiyle Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak bu asistanların domuz gribi (H1N1) olduğu iddiaları İzmir Tabip Odası ve diğer resmi makamlarca yalanlandı.

ÜÇÜNCÜ VAKA ÖLÜMLE Mİ SONUÇLANDI?

Son olarak 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi Çocuk Polikliniği'nde görevli hemşire Meliha Kulalı, zatürre şüphesiyle kendi çalıştığı hastanenin acil servisine gitti. Boş yatak bulunmadığı için Göğüs  Hastalıkları Servisi'ne çıkarılmadığı belirtilen  hemşire,  dört gün üç gece acil serviste yattı.   Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildikten sonra ise hayatını kaybetti.

HASTALIK BULAŞMASIN DİYE Mİ ACİL SERVİSTE TUTULDU?

Şimdi gözler 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi yönetimi ve hemşirenin hayatını kaybettiği Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde... Karşı Gazete'nin ulaştığı uzmanlar,  hemşire Kulalı'nın ölüm nedeninin büyük olasılıkla H1N1 virüsü, yani domuz gribi olduğunu öne sürüyor. Hemşirenin virüs bulaşmasın diye acil serviste izole edildiği ancak son aşamada  Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği iddia ediliyor.

İZMİR'DE DOMUZ GRİBİ SALGINI GİZLENİYOR MU?

Hastanede daha önceki vakaların yöneticiler tarafından örtbas edildiği şüphesinin giderek güçlenmesi üzerine gazetemize konuyu değerlendiren uzmanlar İzmir'de halk sağlığının ciddi şekilde tehlikeye atıldığı uyarısı yaptı.

AÇIKLAMA YAPILMASINI BASKI İLE ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR...

"Domuz gribi salgını var ve saklanıyor, idare tarafından örtbas ediliyor" diyen hekimler konunun üzerine gitmek isteyen sağlık çalışanlarının da soruşturmalar ya da şefler ve bölüm başkanları aracılığıyla baskıya  maruz kaldıklarını belirtti. "Aynı yerde yaşanan kaçıncı olay, her iki hastanenin acil servislerine yüzbinlerce hasta geliyor."  yorumu yapan uzmanlar, İzmir'de büyük bir halk sağlığı sorunu yaşanabileceği uyarısında bulundu.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "​İzmir'de milyonları ilgilendiren domuz gribi şüphesi!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete