AKP’de ‘seçim sonuçlarının sorumlusu kim’ kavgası

Seçimin ardından ilk toplantısını yapan AKP'de, MYK, kabine üyeleriyle tek tek görüşmeler yapılacak.
ANKA’nın edindiği bilgilere göre: AKP Ahmet Davutoğlu Başkanlığı’nda ilk seçim toplantısını yapıyor. Toplantı devam ederken alınan ilk karara göre, seçim sonuçları yarından itibaren MYK, MKYK ve kabine üyeleri ile tek tek görüşülerek rapor haline getirilecek.

Edinilen bilgilere göre alınan karar gereği, YSK’nın kesin listelerini açıklayana kadar bu süre içinde, AKP tüm ilgili kurullarını işleterek yetkili isimlerle görüşecek. Üç dönem kuralına takılan isimler de dahil olmak üzere bir istişare süreci bugünden itibaren başlatıldı.

-GÖRÜŞME TAKVİMİ

Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakanlar ve parti üst düzey yöneticiler gruplar halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Parti de hem seçim sonuçları değerlendirilecek hem de bundan sonra partinin izleyeceği yolu netleştirecek. AKP’nin bu çalışmaları Meclis Başkanlığı seçim takvimine kadar tamamlaması gerekiyor. Çünkü, Meclis Başkanlığı seçiminin Hükümet kurma çalışmalarından önce tamamlanması gerekiyor. Milletvekili yemin töreninin ardından Meclis’te yeni Meclis Başkanı için seçim süreci başlayacak. AKP'nin Meclis başkanı adayı göstermesi iktidarda yer alıp almayacağının da ilk işareti olacak. 

    :

    :

    :

    :

    "AKP’de ‘seçim sonuçlarının sorumlusu kim’ kavgası" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete