Erdoğan hükümet kurmak için sadece iki lidere şans verecek

Erdoğan, hükümet kurmak için sadece Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'na görev verecek. Koalisyon olmaz ise erken seçime gidilecek...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

BAYKAL İLE GÖRÜŞMESİNİ, ERDOĞAN'A YAKINLARI TAVSİYE ETMİŞ

Sürpriz Erdoğan- Baykal görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı. Görüşmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarının telkini ile gerçekleştiği, Baykal'a geceyarısı Cumhurbaşkanlığından giden telefon ile görüşme talebinin iletildiği öğrenildi.  CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan onay alan Baykal'ın görüşme yeri olarak Saray'ı kabul etmemesi üzerine, buluşma Cumhurbaşkanlığı konutu olarak kullanılan Dışişleri Konutu'nda gerçekleşti. Baykal, görüşmenin gizli olarak algılanması için Cumhurbaşkanlığından duyuru yapılmasını da istedi.

ERDOĞAN ZEMİN YOKLADI...

Edinilen bilgiye göre Baykal, erken seçime yakın görünen  Erdoğan'a önce üç koalisyon modelinin  denenmesi önerisinde bulundu. Baykal'ın; AKP- CHP, AKP-MHP ya da dışardan HDP destekli CHP-MHP koalisyonlarının  aynı değerde olduğunu vurgulaması üzerine Erdoğan da  bir hükümet kurulmasının öneminin farkında olduğunu vurgulayarak önce Davutoğlu, ardından da Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevi vereceğini belirtti.

KOALİSYON OLMAZ İSE ERKEN SEÇİM...

Erdoğan'a "her koalisyon modeline eşit durun, hemen  erken seçime gitmenin bedeli ağır olur" diyen Baykal, Cumhurbaşkanı'ndan kurulacak hükümetlere liste baskısı yapmamasını da istedi.

HÜKÜMET NE ZAMAN KURULACAK?

Hükümet kurma takvimi şöyle işleyecek:

23 Haziran'da TBMM çağrısız toplanacak ve milletvekilleri yemin edecek.
28 Haziran'da Meclis Başkanlığı için adaylar belirlenecek.
3  Temmuz'da TBMM Başkanı seçilecek ve Başkanlık Divanı oluşacak.

DAVUTOĞLU... KILIÇDAROĞLU...  OLMADI ERKEN GENEL SEÇİM...

Başkan seçildikten sonra Erdoğan'ın görevi Davutoğlu'na vermesi ile hükümet kurma çalışmaları başlayacak. Davutoğlu'nun hükümeti kuramaması halinde bu kez Erdoğan görevi CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na verecek. Bu iki turda tüm partiler arasında temas gerçekleşmiş olacağı için üçüncü kez görev vermeyeceği anlaşılan Erdoğan'ın, 45 gün içinde hükümet kurulamaması halinde, erken seçime gitme olasılığı ağır basıyor.

YÜCE DİVAN PAZARLIĞI...

Görüşmede 17-25 Aralık Yolsuzluk Soruşturmaları'nın da gündeme geldiği öne sürüldü.  "Yolsuzlukla suçlanan bakanların Yüce  Divan'a gönderilmesi' konusunda ise fikir birliğine varılamadı. Kulislerde, hükümet kurma çalışmalarında ön koşul olabileceği dile getirilen Yüce Divan konusunda yeni Hükümetin değil,  Meclis iradesinin önem taşıdığı ve  276 milletvekilinin oyuyla Bakanların zaten yargılanabileceği konuşuluyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan hükümet kurmak için sadece iki lidere şans verecek" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete