AKP'liler Nokta dergisini bastı

NOKTA, son kapağı nedeniyle AKP’lilerin hedefi oldu. Bir grup AKP’li “noktayı koymak lazım” pankartı eşliğinde Dergi’nin binası önünde toplandı.
Bir süredir sosyal medya üzerinden Nokta’ya yönelen linç kampanyası, sonunda fiili duruma dönüştü. 2007 yılında askeri savcıların baskınına uğrayıp kapanan Nokta’yı bu kez AKP’liler bastı.

Küreselden Yerele Türkiye Derneği adıyla Nokta’nın önüne gelen bir grup AKP Gençlik kolları üyesi, Nokta’nın 7 Haziran seçim sonuçlarını yorumladığı Erdoğan kapağı nedeniyle vatana ihanet ettiği suçlamasında bulundu.

KLASİK SUÇLAMAYI YAPTILAR

İhanet vurgusunun bolca yapıldığı gösteride Dernek yöneticisi Rıdvan Bural, “NOKTA, dergi kapağında bu ülkenin cumhurbaşkanını terör örgütü lideriyle bağlantırarak akıl almaz bir ihanetin altına imza atmıştır” dedi.

KAPAĞI ANLAMAMIŞLAR!

Bural’ın açıklamasından anlaşılan şu ki, AKP’liler o  kapağı anlamamış, anlayanlar da yanlış anlamış.

Dergini ise yaptığı açıklamada 'Erdoğan’a ne terörist demek istedik ne de Bin Ladin ile özdeşleştirdik. Biz sadece Erdoğan’ın gönlünde yatan aslanın (Başkanlık Sistemi) 7 Haziran’da halk tarafından silinmesini resmettik o kadar. Kapakta anlatılmak istenen AKP’nin iktidarı kaybetmesiyle birlikte ‘Erdoğan Tek Adamlığı’na  giden yolun bizzat halk tarafından kapatılması ve ‘tek adamlık’ hevesinin silinmeye başlamasıydı.' dedi.

BELEDİYE ÇALIŞANI AK GENÇLİK

Nokta’yı protesto edenlerin tamamına yakının AKP’li İstanbul Çekmeköy Belediyesi çalışanı olması da dikkat çekici. Erdoğan’a yönelik en küçük bir eleştiriyi bile ‘hakaret’, ‘ihanet’ ‘çete’ sayan AKP’yi temsilen açıklama yapan Küreselden Yerele Türkiye Derneği Başkanı Rıdvan Bural, açıklamasının sonunda, ” içindeki kin ve nefreti kusmak için sıraya dizilen yayınların son örneği olan NOKTA Dergisinin toplum önünde ahlaksızca yaptığı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

İşte NOKTA Dergisinin 4. sayısındaki kapak;



 

    :

    :

    :

    :

    "AKP'liler Nokta dergisini bastı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete