Gezi mağduruna sekizinci ameliyat

Taksim Gezi Parkı direnişi sırasında feci şekilde dövülerek bir gözünü kaybeden, burnu, çenesi, yüz kemikleri kırılan Hakan Yaman, önceki gün sekizinci ameliyatını oldu.
Saldırının ardından bir gözünden sürekli kan gelen Yaman’a, yapay gözyaşı kanalı takıldı. Yaman’ın ayrıca kaburgalarından kemik alınarak burun yapıldı.

Yaman’ın saldırı sonucu alnında oluşan şişliğe ve yaralara da müdahale edildi. Gezi direnişinde polis şiddetinin simgesi haline gelen ve iki yıldır sürekli operasyon geçiren Yaman’ın iki ameliyat daha olacağı belirtildi.

HER AMELİYATTA PSİKOLOJİMİZ BOZULUYOR

“İki yıldır hayatımız mahvoldu” diyen Yaman’ın eşi Nihal Yaman ise, yaşananlara adeta isyan etti. Eşi Hakan Yaman’ın her ameliyat sonrası psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Yaman, “İki yıldır sürekli ameliyatlara girip çıkıyoruz. Her ameliyatta psikolojimiz bozuluyor, Hakan’ın ağrıları çoğalıyor. Bu ameliyatta burun yapıldı, gözyaşı kanalı takıldı, alnındaki şişliğe müdahale edildi. Bir önceki ameliyat faydalı olmamıştı. Çocuklarım babasını bile tanıyamıyordu. O kadar ameliyata rağmen eşimin yüzü eski haline bile dönmedi. Umarım bu operasyon faydalı olur” dedi.

“ADALET NEREDE” DİYE SORUYORUM

TOMA numarası ve polislerin kask numaralarının da belli olmasına rağmen soruşturmada bir arpa boyu yol alınamamasını da eleştiren Yaman, “Biz iki yıl boyunca çok acı çektik. Bize bunları yaşatanlar artık yargı önüne çıksın” dedi. Polislerin, “Biz temizlik yapıyorduk, Hakan Yaman’ı kim dövdü bilmiyoruz” şeklindeki savunmasını hatırlatan Yaman, “Eşime bunları yapanların dışarıda serbestçe dolaşıyor olması bize çok acı veriyor. Polisler bile tespit edildi ama hala dava yok. Adalet nerede diye soruyorum” ifadelerini kullandı.

YAMAN İŞE BAŞLADI

Taraf’ın “Yaman Borç Batağı İçerisinde” haberinin ardından CHP, “Sürecin takipçisi olacağız diyerek” harekete geçmişti. Bu söz yerine geldi ve Yaman yaklaşık iki yıl sonra, Kartal Belediyesi’ne bağlı bir inşaat firmasında işe başladı.

“AVRUPA’DA FOTOĞRAFLARIMA BAKAMADILAR”

İstanbul Sancaktepe’de servis şoförlüğü yapan 37 yaşındaki iki çocuk babası Hakan Yaman, 3 Haziran akşamı mesaisini bitirip evine dönerken, bir eylemin yakınından geçtiği sırada polisler tarafından feci şekilde dövülmüştü.

Yüzünde ciddi yaralar oluşan Yaman’ın, burnu, elmacık kemiği, çenesi kırılmıştı. Gezi şiddetinin simgesi haline gelen Yaman Uluslararası Af Örgütü’nün, “Hakan Yaman’a ne oldu” kampanyası kapsamında Hollanda, Fransa, Belçika ve Almanya’ya giderek konuşma yapmış ve parlamenterlerle görüşmüştü. Yaman, “Avrupa’da fotoğraflarıma bile bakamadılar” diyerek yaşadıklarını özetlemişti.

Kaynak: Aysun Yazıcı | Taraf

    :

    :

    :

    :

    "Gezi mağduruna sekizinci ameliyat" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete