Bir akreditasyon skandalı daha

Gazetecilere yasak üzerine yasak uygulanıyor. Ankara'da TÜRK-İŞ'e bağlı, YOL-İŞ Sendikası da akreditasyon uygulayarak, bir ilke imza attı. İlk kez bir sendikanın toplantısında gazeteciler dışarda kaldı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

TAŞERON İŞÇİLERİN HAKKINI KİM SAVUNUYOR YOL- İŞ SENDİKASI?

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bazı bakanlıklardan sonra sendikalar da gazetecilere akreditasyon engeli çıkarmaya başladı. Tarihte bir ilk yaşandı. Taşeron işçileri savunan(!) sendika YOL-İŞ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı toplantıda bazı gazetecileri dışarda bıraktı.

Davutoğlu'nun, 6 bin 417 karayolu  işçisine kadro verileceğini açıkladığı toplantıya bazı basın kuruluşlarının temsilcilerinin alınmaması, Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından kınandı.

AKREDİTASYON UYGULAMASI CUMHURBAŞKANLIĞINI, BAŞBAKANLIĞI AŞTI...

TÜRK-İŞ'e bağlı YOL- İŞ Sendikası'nın bu tarihi uygulaması sosyal medya aracılığıyla eleştirildi.

@cgdgenelmerkez: #Ankara @turkiskonf @Yolissendikasi taşeron işçiler top. #gazeteci #akreditasyon engeli.. Sendika yetkilisi #Başbakanlık organizasyonu dedi

@cgdgenelmerkez: #Türkiye @turkiskonf bağlı @Yolissendikasi #Ankara taşeron işçiler toplantısında #Başbakanlık akreditasyonu uygulandı @tgs_org_tr #gazeteci

@cgdgenelmerkez: Meslektaşlarımız #sarıbasınkartı işlevsiz hale geldi #akreditasyon uygulaması #Başbakanlık #Cumhurbaşkanlığı 'nı aştı.

DÜN DE GAZETECİLERE MECLİS YASAĞI YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİ...

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bir akreditasyon skandalı daha" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete