Cemaatin dershanesine polis baskını!

Antalya'da Rasanet Gençlik Vakfı'na polis tarafından operasyon düzenlendi.
Antalya'da Rasanet Gençlik Vakfı'na polis tarafından operasyon düzenlendi. Yaklaşık 5 saat vakıfta arama yapan polis, 3 büyük koli evrak ve bilgisayar hard diskleriyle binadan ayrıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, sabah saatlerinde Üçgen Mahallesi, Tonguç Caddesi üzerinde Antalya Rasanet Gençlik Vakfı'nın bulunduğu binaya operasyon düzenledi. 'Paralel yapı' soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda polisler, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'zimmet' iddialarına ilişkin vakıfta arama yaptı.

Eş zamanlı operasyonda, vakıf yöneticilerinin evlerinde de arama yapıldı. Vakıf binasında 5 saat süren arama sonunda polis, 3 büyük koli ve bilgisayar hard diskleriyle birlikte binadan ayrıldı.

Operasyon sonrası açıklama yapan Antalya Rasanet Gençlik Vakfı avukatı Abdullah Selen, yapılan aramaların usulsüz olduğunu dile getirdi. Savcılığın itiraz kararı olmasına rağmen sulh ceza mahkemesinden alınan kararla aramaların yapıldığını belirten Selen, "Bugün sabah saatlerinde iki otobüs kadar polis uzun namlulu silahlarla Fem Dershanesi'nin de bulunduğu vakıf binasına baskın yaptı. Bu baskın öğrencileri korkutacak şekilde gerçekleştirildi. Polisler içeride bulanan bilgisayarlar, vakıf defterleri, tüm evrak üzerinde arama yaptı. Vakıf yöneticileri ve çalışanlarla ilgili 'hizmet sebebiyle görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla 'arama ve el koyma' kararı varmış. Yakalama ve gözaltı kararı yer almıyor" diye konuştu.

Avukat Selen, şöyle devam etti:

"Şüphe her zaman olabilir, kamuya açık vakıfta, bir kurumda şikayet üzerine ya da hususi oluşturulmuş talep üzerine ayarlanan şikayet üzerine bir arama yapılabilir. İlla ki bunu TCK'ya yeni eklenen 'makul şüphe'ye bağlamak uygun olmayabilir. Ama bir keyfilik olduğu kanaatindeyiz. Uzun süredir bize bu yönde bilgiler geliyordu. Polis vakfa bağış yapan insanlara ısrarla şikayetçi olmaları yönünde telkinde bulunmuş. Tabii ki belgesini görmemiştik. Bugün canlı haliyle karşılaştık. 1 yıldır yapılan bir çalışmanın neticesi bu. Vakıf yöneticilerini bir şekilde sorumluluk altında bırakmak için bir dosya oluşturuluyor. Şu anda suç duyurusunda bulunma konusunda henüz bir girişimde bulunmadık. Eğer mevzu arama ve el koymadan ileriye giderse, tutuklama ve gözaltı durumlarında bunları tekrardan değerlendireceğiz".

ARAMA ŞEKLİ

Vakfın kamu yararına çalışması nedeniyle her türlü belgenin, bilançoların ve bağış kayıtlarının Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde mevcut olduğunu belirten Selen, şöyle devam etti:

"Bu evrak kamu kurumlarından temin edilebilir. Buradan temin etmelerine de bir şey demiyoruz. Alabilirler sorun yok. Bunun haricinde burada kitap araması yapıldı. 1940'lardaki uygulamanın aynısı yapıldı. Risaleler tek tek çıkarıldı. Burada Diyanet Vakfı'nın külliyatı da var. Diğer 'Riyazüs Salihin' gibi İslam tarihi kitapları olmasına rağmen hususi aradan Bediüzzaman'ın külliyatından eserler, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kitaplarından seçmeler yapılıp, kitaplar masalara yayıldı, videosu çekildi. Sanki akşama kadar bu vakıfta risaleler ve hocaefendinin kitapları okunuyor. Biz diğer kitapların yazılması için de talepte bulunduk. 'Neden sadece risaleler yazılıyor, diğer kitaplar yazılmıyor' dedik, talebimiz kabul edilmedi."

FEM Dershanesi Müdürü Ahmet Işık ise aramanın yalnızca vakıfta yapıldığını belirterek, "Bizde herhangi bir arama yapılmadı. Dershaneyle hiçbir alakası yok" dedi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Cemaatin dershanesine polis baskını!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete