​Gül ‘İntifada’ya mutfaktan başladı

"İntifadayı (ayaklanmayı) ben başlatacağım” diyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül ‘’Yemek kitabı yazarı’’ oldu.
Çankaya Köşkündeki veda resepsiyonunda ‘’Bizi çok üzdüler. Şimdilik susuyorum, ama asıl intifadayı (ayaklanmayı) ben başlatacağım” diyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül ‘’Yemek kitabı yazarı’’ oldu.

Hayrünnisa Gül, memleketi Kayseri’nin mutfağından tariflerin yer aldığı bir yemek kitabı çıkardı. Geleneksel Kayseri yemeklerine modern sunumlar yapılarak hazırlanan “Tokanadan Sofraya Kayseri Yemekleri” adlı kitap Alfa Yayınlarından çıktı.

OBAMA’YA İÇLİ KÖFTE

Kitabının önsözünde yemek kültürünün ülke tanıtımında çok önemli olduğunu belirten Gül, eşinin Cumhurbaşkanlığı süresi boyunca Türkiye’yi ziyarete gelen devlet başkanları ve eşlerini geleneksel Türk misafirperverliği ile ağırladığını anlattı.

Gül, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’e su böreği, ABD Başkanı Obama’ya içli köfte, İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano ve eşine nevzine sunulduğunu, Hollanda Kraliçesi Beatrix için de mantı açıldığını yazdı. Kitapta çorbadan ana yemeğe, hamur işlerinden tatlılara kadar toplam 94 tarif bulunuyor.

    :

    :

    :

    :

    "​Gül ‘İntifada’ya mutfaktan başladı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete