​"Kentkart" skandalının arkasından Sancak Grubu çıktı!

CHP'li İzmir'deki Kentkart skandalının altından AKP'li Sancak Grubu çıktı... CHP'li Belediye, AKP'li işadamını niye kayırır?
KARŞI GAZETE | ÖZEL

AKP, İZMİR'İ BÖYLE ELE GEÇİRİRSE KİMSE ŞAŞIRMASIN!

İzmir'de 1 Haziran'dan bugüne dek  toplu ulaşımda yaşanan kart skandalının arkasında Sancak Grubu'nun bulunduğu öne sürüldü.

Havuz medyası olarak tanımlanan; Akşam, Güneş, Star gazeteleriyle Kanal 24 ve 360 TV'nin sahibi olan Ethem Sancak, yakın zamanda  Recep Tayyip Erdoğan için “Mevlana ve Şems arasındaki gibi bir aşk” duyduğunu ilan ederek gündeme gelmişti.

KENTKART GİTTİ, YANDAŞ  GRUP SANCAK GELDİ...

İddiaya göre; Sancak Grubu, şimdi CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte iş yapıyor. Kent içi toplu ulaşımda kullanılan kart sistemini 16 yıldır  sağlayan Kentkart Firması yerine bu kez Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın desteklediği öne sürülen Cardtek Firması tercih edildi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, toplu ulaşım alanında hiçbir iş bitirme belgesi olmayan ve sadece geçmişte Campus Card tecrübesi olan Cardtek firmasını seçerek, İzmirlileri göz göre göre mağdur ettiği ileri sürüldü.

İhaleyi kazanan Cardtek Firması'nın kullandığı ancak günlerdir sorun yaratan akıllı kart okuyucu cihazların ise Murat Sancak'ın şirketi VERA'dan alındığı ortaya çıktı.

AKP'NİN GÖZDE AİLESİ, İZMİR'DE HİZMET VERİYOR...


Kamuoyu Murat Sancak'ın şirketlerinden  MT Grup'u, Türkiye'de yazar kasa kullanımı şartı getirilmesinin ardından Bakanlıktan onay alan tek cihazın üreticisi olarak tanımış, basında yer alan haberlerde   Maliye Bakanlığı'nın yönetmeliğinde tarif edilen şartlara nasıl olup da hemen uyan bir cihazı ürettiği tartışma konusu yapılmıştı.

İşte şimdi İzmir'deki toplu taşım kart ihalesini alan Cardtek firmasının kullandığı tüm kart okuyucu cihazlar, aynı gruba ait Vera şirketinden sağlanıyor...

CHP'li bir belediyenin, AKP'ye yakınlığı bu kadar açığa çıkmış bir şirketle, sorunlar
yaşanmasına rağmen birlikte çalışmakta ısrar etmesinin nedeni, merak konusu...

BELEDİYE, 10 MİLYON TL ZARAR ETTİ

Öte yandan İzmir'de kriz yaratan, çalışmaması nedeniyle bir  süre ücretsiz ulaşım  hizmeti verilmesini zorunlu kılan yeni sistem, Belediyeyi  şimdiden 10 milyon TL zarara uğrattı.

İZMİR ULAŞIMDA 30 YIL GERİYE GİTTİ...

Bunun yanında uzun otobüs, metro sıralarına, yeniden kağıt bilet kullanımına dönülmesine neden oldu. Aynı bilet ile 90 dakika yolculuk uygulaması sonlandırılmak zorunda kalındı. Otel kapı kartları bile, ulaşım kartı gibi algılandı, dolum yapmadan yüzlerce yolcu otobüsleri kullanabildi.

AKP'LİLER, CHP'Lİ BELEDİYE İLE DALGA GEÇTİ...

Hatta AKP'li pek çok siyasetçi, İzmirlilere  "CHP'ye oy verirseniz Kentkart yerine böyle köykart kullanırsınız, kağıt bilete dönersiniz,  30 yıl geriye gidersiniz" türünden eleştiriler yaparak, adeta koca bir kent ile dalga geçti...

'BİLE BİLE LADES'

Karşı Gazete'nin edindiği bir başka bilgi ise gerçekten çok şaşırtıcı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm bu yaşanacakları öngörmüş  ve yeni firmanın (ihalede yer almasına rağmen)  1 Nisan itibariyle işi teslim edemeyeceğini belirterek, Kentkart firmasından 2 ay daha sözleşme uzatma talebinde bulunmuş. Kentkart Firması da İzmirlilerin mağdur olmaması için teklifi kabul ederek, 1 Haziran'a kadar hizmete devam etmiş.

YENİ FİRMA DONANIM VE YAZILIM BİLGİLERİNİ NEDEN İSTEMEDİ?

İşin ilginç yani  1 Haziran tarihine kadar gerek işi alan yeni Cardtek firması gerekse de Belediye, eski firma Kentkart A.Ş ile hiçbir temasa geçmemiş.  Geçiş süreci için gerekli donanımsal ve yazılımsal hiçbir çalışma için toplantı yapmamış.   28-29 Mayıs tarihinde istedikleri  sistem kart kaynak kodları da teslim zorunluluğu olmamasına karşın- Kentkart Firması tarafından yeni firmaya teslim edilmiş.

KENTKART'A BİR DE İHALE YASAĞI...

Bir yandan da İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kentkart Firmasının yurtdışı dahil, ihalelerden yasaklı hale getirilmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurmuş.

AKP, İZMİR'İ ULAŞIM SİSTEMİ İLE VURACAK?

Çağdaşlığı ile örnek gösterilen İzmir’in ulaşımda bile bile karmaşaya sürüklenmesi ve bunun arkasında  AKP'li bir sermaye grubunun bulunması, hatta bu kaos üzerinden AKP'li siyasetçilerin derhal  CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ni yıpratma çalışmasına girişmesi, akıllarda soru işaretleri yaratıyor...

Yerel seçimlerde 6’sı AKP, 2'si MHP'ye olmak üzere toplam 8 ilçe belediyesini kaybeden; 7 Haziran Genel seçiminde ise İzmir'de 13 olan milletvekili sayısını 12'ye düşüren CHP'nin, yaşanan ulaşım kaosu nedeniyle bir sonraki seçimde siyasi saldırıya uğrayacağı ve özellikle AKP'den büyük darbe alacağı öne sürülüyor....

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​"Kentkart" skandalının arkasından Sancak Grubu çıktı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete