Yeni Türkiye: Emniyete işiniz düştüyse öldünüz demektir!

Diyarbakırlı İbrahim Halil Göğer nasıl öldü? İşte ‘Yeni Türkiye’ Emniyet’inin de durumunu ortaya koyan o hazin hikâye.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

20 Mayıs 2015'te saatler 17.00'a yaklaşırken, Diyarbakır Emniyeti'ne bir telefon gelir. Telefondaki ses 64 FP 704 plakalı bir aracın uzun süredir Mardin yolu çöplüğünün bulunduğu yerde durduğunu, içerisinde kimsenin bulunmadığını ve şüpheli bir durum söz konusu olduğunu ihbar eder.

Olay yerine zırhlı bir polis aracı gönderilir. Yapılan -dostlar alışverişte görsün misali- kontrolde aracın kapılarının kilitli olduğu görülür. Ancak plaka sorgulaması dahi yapılmadan araç çekici yardımıyla Akmet yediemin otoparkına çekilir.

Aradan 4 tam gün geçer. 24 Mayıs tarihinde otoparkta çalışan bir görevli aracın bulunduğu yerden yoğun bir pis koku gelmesi üzerine aracı kontrol etmeye gider. Gördükleri karşısında şoka girer. 64 FP 704 plakalı araçtan korkunç bir kokunun yanı sıra kan sızmaktadır. Görevli derhal olayı sık sık otoparka araç çeken trafik şube müdürlüğü ekiplerine bildirir.

Neden sonra konuyla ilgili birimler olay yerine giderek incelemeye başlarlar. 

KAYIP İHBARI DEĞERLENDİRİLMEMİŞ

Yapılan inceleme sonucunda;

İbrahim Halil Göğer isimli kayıp sahsın araç içerisinde ex (ölü) durumda bulunduğu ve olayın cinayet veya intihar olabileceği belirlenerek şahıs otopsisi yapılmak üzere aynı gün hastane morguna kaldırılır.

Oysa İbrahim Halil Göğer isimli şahsın kayıp olduğu 19 Mayıs saat 22.00 sıralarında eşi tarafından Alişan Polis Merkezi'ne giderek bildirilmiştir. Endişeli eş kocasına ulaşamadığını, telefonlarına cevap vermediğini ve kaygılandığını beyan ederek yetkililerden yardım istemiştir. 

Konuya pek ilgi göstermeyen yetkililerin kadından eşinin resmini istemiş Bayan Göğer de resim getirmek üzere polis merkezinden ayrılmıştır. Kadın eşini bir müddet daha beklemeye karar verir. Ancak ertesi gün de eşinin eve gelmemesi üzerine 20 Mayıs günü saat 10.00 civarında Alişan Polis Merkezi'ne bir kez daha giderek eşinin Seyithan Bayrak isimli şahıstan 350-400 Bin TL alacağı olduğunu ve buna bağlı bir problem yaşanmış olabileceğini belirtip eşinin hayatından endişe ettiğini ifade ederek kayıp müracaatında bulunur.

POLİS HALA İLGİSİZ

Kadının endişelerine karşın polisin hala umursamaz tavırlar içinde olmasının ardından Göğer'in yakınları seçim dolayısı ile Diyarbakır'da bulunan bakan ve milletvekillerinden yardım ister.

Bir şekilde Diyarbakır başsavcısına ulaşmayı başaran aile, başsavcının yönlendirmesiyle İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'ye yönlendirilirler. Bu arada konu Asayiş Şube Müdürü Kerim Karaboğa'ya da iletilir.

Emniyet’ten hala istedikleri ölçüde duyarlılık göremeyen aile bu kez de konuyu seçim dolayısıyla kentte bulunan Bakan Cevdet Yılmaz'a iletmeyi başarır. Bakan il emniyet müdüründen konuyla ilgilenmesini ister. 

EMNİYET LAY LAY LOM

Bu esnada Asayiş Şube Müdürü Kerim Karaboğa çevresine kayıp olduğu bildirilen şahsın ilde araba kullanırken ve alışveriş yaparken görüldüğünü yaymaktadır. Oysa ölüler araba kullanmaz ve alışveriş de yapamaz. Bu bilgi Emniyet'in konuya duyarlılığını bir kez daha sıfırlar.

"İSTESELERDİ BULURLARDI"

Diyarbakır Emniyeti kentte oluşan hayaletleri tespit ederken İbrahim Halil Göğer kayıp ihbarından tam 5 gün sonra bir otopark görevlisi tarafından aracı içinde ölü olarak bulunur.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısının çevresine emniyeti kastederek ''isteselerdi bulurlardı'' şeklinde sözler sarf ettiği öne sürülür. Yaşanan skandal derecesindeki ihmal üzerine İl Emniyet Müdürlüğü'nden şaka gibi bir emirname çıkar

''Bundan sonra şüpheli biçimde bulunan araçların plakasının merkeze bildirilmesi gerektiği, haber merkezinin bilgisi olmadan araçların otoparka çektirilmemesi...''

Diyarbakır Emniyeti yaşanan olaydan çok büyük(!) ders çıkarmış ama İbrahim Halil Göğer ölmüştür.

İşte Yeni Türkiye'nin acar polislerinin hikâyesi…

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Yeni Türkiye: Emniyete işiniz düştüyse öldünüz demektir!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete