Meclis Başkanlığı için sürpriz isimler çıktı

CHP ve MHP'de Meclis Başkanlığı için sürpriz isimler ortaya çıktı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Sandıktan çıkan seçim sonucunun koalisyonu zorunlu kılması nedeniyle pazarlıklar başlamış, ilk ve en önemli  pazarlık maddesi olarak ise Meclis Başkanı'nın kim olacağı gündeme gelmişti.

CHP'den Deniz Baykal, MHP'den ise Meral Akşener'in adının dillendirilmesinin ise her iki parti liderinde rahatsızlık yarattığı anlaşıldı.

MHP'DE AKŞENER YERİNE BAŞESGİOĞLU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, birkaç gün önce yapılan Başkanlık Divanı toplantısında MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener için, ''Sanırım Akşener kaybetti. MHP’de hep Akşener Akşener demek edepsizlik'' ifadesini kullanması Akşener ve çevresinde şok etkisi yarattı.

Bu değerlendirme ile Bahçeli'nin  Akşener'in Meclis Başkanlığı önerilerine kapıları kapattığı da ortaya çıktı. Akşener'in adı daha önce MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak da geçmiş ancak parti yönetiminden vize alamamıştı.

Karşı Gazete'nin edindiği bilgilere göre MHP'de Meclis Başkanı adayı olarak eski AKP milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı,  Murat Başesgioğlu'nun adı geçiyor.

CHP'DE BAYKAL YERİNE KOÇ

CHP de ise Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi nedeniyle partiyi ve tabanı adeta ikiye bölen Baykal yerine alternatif aranıyor. CHP örgütlerinin bir bölümü söz konusu  görüşmeyi makul karşılarken, bir bölümü yanlış bir hamle olarak tepki göstermişti. Baykal'ın adaylığı halinde olası karşı çıkışların ve oy kaybının yaşanabileceğini gözönünde tutan parti yönetimi, başka bir isim için de arayışa girdi. Karşı'nın aldığı duyumlara göre CHP'de Meclis Başkanlığı için, parti sözcüsü Haluk Koç'un da ismi konuşuluyor...

SEÇİM NE ZAMAN?

YSK tarafından seçimin kesin sonuçlarının 18 ya da 19 Haziran'da açıklanması bekleniyor. 5 gün sonra ise 23 ya da 24 Haziran'da TBMM Genel Kurulu, milletvekili yemin töreni için çağrısız toplanacak. Adaylık sürecinin ardından da Başkan seçimi  29 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

Burcu Oral  Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Meclis Başkanlığı için sürpriz isimler çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete