​Koalisyon olmazsa, o ihtimal de var...

Ankara kulislerinde şimdi azınlık hükümeti senaryoları konuşuluyor...
KARŞI GAZETE | ANALİZ

DAVUTOĞLU 'AZINLIK HÜKÜMETİ', ERDOĞAN 'ERKEN SEÇİM' İSTİYOR...


Koalisyon krizi yaşanırsa son seçenek olarak azınlık hükümetinin denenebileceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, kulislerde MHP destekli  bir hükümet söylentisine neden oldu.



MHP DESTEKLİ AKP HÜKÜMETİ...

Karşı Gazete'nin görüştüğü MHP'de siyaset yapan bazı isimler  koalisyon hükümeti kurulamaması halinde, Bahçeli'nin AKP'nin kuracağı bir azınlık hükümetine dışarıdan destek verebileceğini öne sürdü.

Böylece hükümet dışında olduğu için çözüm sürecine ilişkin eleştirilerine devam edebilecek olan MHP,  bir yandan da erken seçime gidilmesi halinde MHP'nin oylarının düşmesi riskine karşı kendisini korumaya almış olacak.

CHP'Lİ AZINLIK HÜKÜMETİ İKİNCİ SEÇENEK...

Azınlık hükümeti seçenekleri içinde ikinci olasılık ise CHP'nin kuracağı bir hükümet. Kılıçdaroğlu'nun işaret ettiği yüzde 60`lık blok olan muhalefetin tamamının desteğiyle kurulacak bu hükümet modelinde ise CHP'ye, MHP ve HDP dışardan destek olacak. Bu model için 'HDP ile aynı formül içinde olmam' diyen MHP'nin elini de rahatlatır değerlendirmesi yapılıyor.

ERDOĞAN İSTEMİYOR MU?

Davutoğlu'nun 'son seçenek' yorumu yaptığı azınlık hükümetine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise sıcak bakmadığı konuşuluyor. Erdoğan ile özel bir görüşme yapan eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı için "Azınlık hükümeti arayışı içinde değil. Erken seçime çok yakın" değerlendirmesi yapmıştı.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Koalisyon olmazsa, o ihtimal de var..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete