Ali İsmail'in katledilme görüntülerini silen polise beraat

Ali İsmail Korkmaz'ın, dövüldüğü anı kaydeden güvenlik kamerasını kapattıran ve sildiren polis memuru Hüseyin Engin ve otel sahibi Erdoğan Gözseçen beraat etti.
Gezi Direnişi'nde Eskişehir'deki bir sokağın ortasında katledilen Ali İsmail Korkmaz'ın, dövüldüğü anı kaydeden güvenlik kamerasını kapattıran ve sildiren polis memuru Hüseyin Engin ve otel sahibi Erdoğan Gözseçen beraat etti.

Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı sokağa bakan otele ait güvenlik kamerasını “Kameraları kapatın, hatta daha önceki saate gel, on dakika öncesine” şeklinde emir vererek sildiren polis memuru Hüseyin Engin ile bu emre uyup şalteri indirerek görüntülerin silinmesine yol açan otel sahibi Erdoğan Gözseçen hakkında beraat kararı verildi.

POLİS VE OTEL SAHİBİNİN KONUŞTUĞU AN TESPİT EDİLDİ

Delillerin yok edildiğine ilişkin ses kaydının TÜBITAK tarafından ortaya çıkarılmasına rağmen mahkeme bugün görülen son duruşmada beraatin gerekçesini 'delil yetersizliği' olarak gösterdi.

TUBİTAK'ın incelediği otelin içi ve dışındaki görüntülerde polis Engin’in otel sahibi Erdoğan Gözseçen’le konuştuğu an da tespit edildi. Görüntünün sesi yükseltilerek, Engin’le Gözseçen arasındaki diyalog açığa çıkarıldı. Engin’in kameranın kapatılmasını, geriye dönük silinmesini istediği anlaşıldı. Ses kayıtlarına göre, saat 00.16:31’de Engin’le Gözseçen arasındaki diyalog şöyle:

Polis Hüseyin Engin: Kameralar kayıt yapıyor mu?

Otel çalışanı: Kameralar kayıt yapıyor efendim.

Polis Hüseyin Engin: Onları kapatabilirsiniz.

Otel çalışanı: Kapatalım mı?

Polis Hüseyin Engin: Kapatabilirsiniz, kapat. Hatta daha önceki saate gel, on dakika öncesine...

Kaynak: Radikal / İsmail Saymaz

    :

    :

    :

    :

    "Ali İsmail'in katledilme görüntülerini silen polise beraat" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete