Davutoğlu'ndan flaş koalisyon açıklaması

Başbakan Davutoğlu koalisyon tartışmalarına ilişkin açıklamasında, "Bizim kapımız herkese açık. Herkesle her şeyi konuşuruz" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Darülaceze'de katılacağı iftar yemeği öncesinde açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

"Bizim kapımız herkese açık. Herkesle her şeyi konuşuruz. Muhalefet parti liderlerinin açıklamalarına bakıldığında iktidar paylaşımı varmış gibi görünüyor. Bu doğru bir tavır değil. Şunu açık bir şekilde söyleyeyim.

Biz resmi görev tevdi edildiği zaman kapımız istişarelerimiz herkese açıktır. Bütün genel başkanlarla tam bir açık yüreklilikle konuşacağım. Bunun dışında çıkan tüm haberler yorumdur. Benim zikretmediğim hiçbir görüş AK Parti'nin görüşü sayılmaz.

Bunu dışında çıkan haberlerin tümü yorumdan ibarettir. Salı günü, yeminle arkadaşlarımız kutsal göreve başlayacak. Hiçbir kimseye kapımızı kapatmadık. 'AK Parti şununla anlaştı' gibi haberler sadece temenni ve yorumdan ibarettir. Bu konularla ilgili gerekli açıklamaları ben yaparım."
  • Hamdi Yalçın
    AKLISELİM GALİP GELMELİ... Hamdi Yalçın - 22 Haziran 2015 AKP ile koalisyon olmazsa, kiminle olacak? Kilit parti AKP'nin Türkiye'nin birinci ve en büyük partisi olduğu unutulmamalıdır. Köşe yazarları ve gazetecilerden bir kısmı da çıkıyor; bu koalisyon olmaz bahse girerim, diyebiliyor. Çünkü neden mi? Taraflar ülke ve millet menfaatlerini göz önünde bulundurmazlarsa koalisyon tabii ki kurulmaz. Ak parti ile koalisyon kurulmazsa erken seçim olacağına ben de bahse girerim! Bu ortamda Medyaya, gazetecilere, köşe yazar, çizerlerine büyük görevler düşüyor. Halkın sesine onlar da kulak vermeliler ve koalisyon kurulması yönünde alternatif çözüm yollarını açık yüreklilikle ifade etmelidirler. Demokrasinin vaz geçilmez unsuru siyasi partiler millet iradesine saygı duyarak uzlaşma zemini üzerinde mutabakata varabilecekleri çözüm önerileri üretip koalisyon kurmalıdırlar. Siyasilerimiz biz koalisyon kuramıyoruz birileri gelsin Türkiye'yi yönetsin, idare etsinler diyecek halleri asla olmamalıdır. Koalisyon kurulmaz ve erken seçime yelken açılırsa; ben de bahse girerim! Millet nezdinde, milletin AKP'ye daha büyük oranda teveccühü ile Adalet ve Kalkınma Partisi seçim maratonunda Türkiye'nin en büyük ve birinci partisi olarak yine şampiyonluğunu ilan eder. Diğerlerinin oyları çok büyük oranda düşer, hatta koalisyon kurulması yönündeki performansları da göz önünde bulundurulduğunda, bu seçim barajıyla bir daha meclise girebilecekleri bile şüpheli ve tartışılır hale gelebilir, seçim barajının altında çırpınabilirler. Onun için aklıselim galip gelmelidir, AKP ile koalisyon olmazsa kiminle olacak?...

:

:

:

:

"Davutoğlu'ndan flaş koalisyon açıklaması" hakkında Tweetler

DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete