​Kitap da Gül - Erdoğan görüşmesi de algı operasyonu

Görüşmede, Erdoğan’ın Gül’e partinin başına geçmesi konusunda teklifte bulunmadığı ileri sürüldü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, selefi Abdullah Gül ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in makamında gerçekleştirdiği 45 dakikalık görüşme, Ankara’daki koltuk hesaplarını da değiştirdi. Görüşmede, Erdoğan’ın Gül’e partinin başına geçmesi konusunda teklifte bulunmadığı öğrenildi.

Görüşmenin algı operasyonu olduğu öne sürüldü. Saray’ın görüşmeyi önceden planladığı ve birlikte çekilen fotoğraf ile de yenilikçi harekete katılmak isteyenlere mesaj verildiği kaydedildi.

TBMM’de yapılan sürpriz görüşmenin fitilini Gül’ün danışmanı Ahmet Sever’in kitabı ateşledi. 11. Cumhurbaşkanı Gül, Sever’in bu kitabı kendisinden bağımsız yazdığını açıkladı.

Ancak Saray, böyle düşünmüyor. Saray, Gül’ün tüm görüşmelerinden haberdar oluyor. Kitabın bizzat Gül’ün talimatı ile yazıldığı görüşü Saray’da hâkim. Hatta Saray’da, Gül’ün kitap üzerinde son değerlendirmeleri yaparken, hangi gazetelerde ilk olarak yayınlanacağını da belirlediği konuşuluyor.

Bu esnada Gül, bir yayın grubunun ismini zikrederek, “Öncelikle X medya grubuna ver. Ama seçimlerden sonra yazsınlar” uyarısında da bulundu. Kitapla ilgili tüm ayrıntılar Saray tarafından biliniyor. Bu gelişmeler Saray’ı rahatsız etti. AKP içindeki bazı isimlerin de Gül’ün çevresinde toplanması bu rahatsızlığın daha da artmasına yol açtı.

GÖRÜŞME PLANLANDI

Bu gelişme üzerine Saray’da bir algı operasyonu ile kamuoyuna ve AKP’lilere mesaj verilmesi kararlaştırdı. Bunun için de Demirel’in cenaze töreni uygun zemini oluşturdu.

Tesadüf gibi görülen görüşmenin tüm detayları önceden hesaplandı. Özellikle birlikte poz verilerek, kamuoyuna mesaj verildi. Görüşmenin içeriği ile ilgili ise çok fazla bir bilgi sızmadı. Ancak, derin konuların ele alındığı bir zirve olmadığı AKP’li yöneticiler tarafından dile getirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın isimler görüşmenin içeriğini öğrenmek için yoğun çaba sarfetti. Bu çaba sonucunda, 11. Cumhurbaşkanı Gül’e “Partinin başına geç” şeklinde bir teklifin yapılmadığı kesinleştirildi. Görüşmenin hâl hatır sorma ve sitemli sözler etrafında geliştiği iddia edildi.

AKP içinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gül ile görüşerek, parti içinde yenilikçi hareketin önünü kesmeyi amaçladığı konuşuluyor. Üç dönemliklerle Gül’ün yaptığı görüşme ise üç dönemliklerin nabzını yoklama girişimi olarak nitelendiriliyor.

DAVUTOĞLU RAHATSIZ

Başbakan Davutoğlu’nun da, Erdoğan ile Gül’ün görüşmesinden rahatsız olduğu ifade edildi. Davutoğlu’nun görüşmeye çağrılmayı beklediği ancak bu olmayınca rahatsızlığının daha da arttığı kaydedildi. Davutoğlu’nun yakın çevresine, “Koalisyon hükümetini mutlaka kuracağım” dediği öne sürüldü.

Kaynak: Hüseyin Özay/Taraf Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Kitap da Gül - Erdoğan görüşmesi de algı operasyonu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete