CHP'nin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 'adaylık için rica etmeye gittiği' Baykal da 'dediğim dedik dönemi bitti" dedi sözleriyle tarafsız bir başkan olmayı vaat etti.
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP'NİN MECLİS BAŞKANI ADAYI BAYKAL

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu toplantısında,  Meclis Başkanlığı için Deniz Baykal'ın adında uzlaşıldı.

Ardından Baykal'ı geçici olarak görev yaptığı Başkanlık makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, kararı Baykal'a ileterek, kendisinden CHP'nin adayı olmasını rica etti. Yaklaşık 30 dakikalık görüşmenin ardından ikili açıklama yaptı. 

"BAYKAL'I SEÇTİK ÇÜNKÜ..."

"Meclis Başkanlığı için parlamentoya, parlamenter sisteme inanmak, politik deneyim ve tarafsızlık gerekiyor" diyen Kılıçdaroğlu bu özellikleri ile  Baykal'ın adının öne çıktığını belirtti.

"Baykal'ın demokrasiye bağlılığı konusunda  hiç kimsenin kaygısı yoktur.  Demokrasiye bağlı, kurallara inanan, Cumhuriyet'in değerlerine önem veren bir isim " değerlendirmesi yaptı. 

"MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLARIM DA BAYKAL'I İSTİYOR"

Örgütün ve milletvekillerinin Baykal'ı istemediği haberlerini de üstü kapalı yalanlayan Kılıçdaroğlu 'birlik' vurgusu yaptı.

CHP Lideri, "Milletvekili arkadaşlarım da Sayın Baykal'ın Meclis Başkanı olarak aday olmasını istiyorlar.   Kendisinden bu konuda ricada bulundum. Arkadaşlarımla da değerlendirdik" dedi.

KILIÇDAROĞLU: "KOALİSYONLA İLGİSİ YOK"

Kılıçdaroğlu, Baykal'ın adaylığının bir koalisyon işareti olup olmadığı sorusuna ise "bunun koalisyonla ilgisi yok" yanıtı verdi. 

BAYKAL: "DEDİĞİM DEDİK DÖNEMİ BİTTİ"

Adaylık için kendisinin düşünülmesinden kıvanç duyduğunu ifade eden Deniz Baykal da tarafsız ve eşitlik ilkesi çerçevesinde görevini yürüteceği sözü verdi.

"Artık dediğim dedik dönemi bitti, uzlaşacağız, işbirliği yapacağız" diyen Baykal,  başkan seçilmesi halinde nasıl bir parlamento istediğinin ip uçlarını da vermiş oldu.

BAŞKANLIK SEÇİMİ 30  HAZİRAN SALI

Meclis Başkanlığı için adaylık süreci, dün Genel Kurul'daki  yemin töreni ile başlamıştı. Adaylıklar 27 Haziran  cumartesi günü sona erecek.

Başkanlık seçimi için ilk tur 30 Haziran salı, başkan seçilememesi halinde üçüncü ve dördüncü turlar da 1 Temmuz çarşamba günü yapılacak.

BURCU ORAL EVREN | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "CHP'nin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete