AKP’li eski yöneticiden erken seçim itirafı

AKP’de üst düzey yöneticilik yapmış isim, TBMM’de dün yapılan yemin töreninde, erken seçimin AKP için büyük bir risk olduğunu, düşüşün başladığını, aynı oyu bile alamayabileceklerini söyledi.
AKP’de milletvekilliği yapmış bir isimin erken seçimin AKP için büyük risk olduğuna dikkat çektiğini yazdı.

Özay ayrıca, AKP’de üst düzey yöneticilik yapmış ismin “Düşüş başladı bir kez, durdurmak çok zor. Aynı oyu bile alamayabiliriz” değerlendirmesinde bulunduğunu söyledi.

‘MECLİS’TE ERKEN SEÇİM HAVASI YOK’

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), dün tarihi günlerinden birisini yaşadı. Meclis’te tam bir “parlamenter sistemin” havası vardı. Muhalefet kulisi 13 yıl aradan sonra ilk kez bu kadar hareketli ve heyecan içindeydi.

İktidar kulisinde ise, bir endişe hakimdi. Bir dönemin kudretli bakanları, kimse ile konuşmadan hızlı bir şekilde TBMM Genel Kurul salonuna girmesi dikkat çekti. Kulislerde ise herkes, “Hükümeti kim kurar” sorusunu yöneltirken, Meclis’te bir erken seçim havasının olmaması gözlerden kaçmadı. Meclis’in ilk günündeki izlenimler şöyle:

GÜLEN MECLİS, GÜLEN VEKİLLER

7 Haziran seçimlerinde ilk kez seçilen vekiller, sabah saatlerinden itibaren Meclis’e gelmeye başladı.

Eski vekiller yani Meclis’in gediklileri ise yemin saatine yakın Meclis’e gelmeleri dikkat çekti. Meclis’te uzun bir aradan sonra adeta herkesin yüzü gülüyordu. Milletvekillerinden danışmanlara, gazetecilerden misafirlere kadar Meclis’e adım atan tüm vatandaşların yüzünde bir gülümse olması dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU BAYKAL GÖRÜŞMESİ

25. yasama dönemi ilk gününe CHP’deki liderler zirvesi damga vurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Meclis’te gerçekleşen sürpriz görüşmesi, sabah saatlerinde Meclis’te hareketli saatler yaşanmasına yol açtı.

Meclis kulislerinde ise, görüşmede CHP eski Lideri Baykal’ın TBMM Başkanlığı’na adaylığının ele alındığı konuşuldu.

İKTİDAR KULİSİNDE ENDİŞE VARDI

TBMM Genel Kurulu salonunun sağında muhalefet sol tarafından ise iktidar milletvekilleri kulisi bulunuyor.

Muhalefet kulisi, 13 yıldır ilk kez bu kadar kalabalıktı. Ve muhalefet milletvekillerinin tamamında da yeni bir heyacan vardı. CHP, MHP ve HDP vekilleri tarafından kullanılan muhalefet kulisi adeta hınca hınç doluydu.

İktidar kulisinde ise geçmiş yılların kalabalığı yoktu. Bakanlar yemin saatine kısa bir süre Meclis’e gelerek hızlı bir şekilde Genel Kurul salonuna geçtiler. İktidar kulisinde, milletvekillerinin yakınlarından çok korumalar bulunuyordu. Özellikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gelişi ile birlikte, iktidar kulisindeki koruma sayısı had safhaya ulaştı.

“TÜRKİYE ACİL OLARAK NORMALLEŞMELİ”

Kulislerde ise herkes, “Hükümeti kim kurar” sorusunu yöneltirken, Meclis’te bir erken seçim havasının olmaması gözlerden kaçmadı. İktidarı muhalefeti ile Meclis erken seçim istemiyor.

AKP’de üst düzey yöneticilik yapmış bir eski milletvekili, erken seçimin AKP için büyük risk olduğuna dikkat çekti. AKP’li yönetici, “Düşüş başladı bir kez, durdurmak çok zor. Aynı oyu bile alamayabiliriz” değerlendirmesinde bulundu. AKP’li vekil, acil olarak Türkiye’nin normalleşmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Kaynak: Hüseyin Özay | Taraf

    :

    :

    :

    :

    "AKP’li eski yöneticiden erken seçim itirafı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete