Mustafa Balbay o fotoğrafın hikâyesini anlattı

Tuncay Özkan ile meclis'te poz veren Mustafa Balbay, Silivri’de çektirdikleri fotoğrafı hatırlatarak o fotoğrafın hikayesini anlattı.
Silivri'de birlikte verdikleri pozla hatırlanan CHP'nin gazeteci vekilleri Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan önceki günkü yeminin ardından Meclis'te renkli görüntüler oluşturdu. Özkan’ı izleyici localarında eşi ve geçtiğimiz aylarda dünyaya gelen bebeği de izledi.

Yemin töreninden sonra kendilerini izleyenlere el sallayan ikilinin çekilen fotoğrafı birkaç yıl önce Silivri zindanlarında çekilen o meşhur pozlarını hatırlattı. Sosyal medyada da sıkça paylaşılan bu görüntüler sonrası Mustafa Balbay’a duyguları soruldu. O fotoğrafın hikâyesini ve gündemdeki koalisyon tartışmalarına ilişkin sorularımızı yanıtlayan Balbay çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2010 yılının Mart ayında Tuncay Özkan’la çektirdikleri o fotoğraf anında siyasete atılmaya karar verdiklerini anlatan Balbay “Bize yapılan bu saldırı siyasaldır dedik ve siyasete atılmaya, milletvekili olmaya karar verdik.” dedi.

Silivri zindanlarında çürümelerini isteyenlerin başarılı olamadığına dikkat çeken Mustafa Balbay; “ Biz hiç yılmadık ve kendimizi çürümeye bırakmadık. Yıllar sonrada hak yerini buldu ve mücadelemizi kazandık” diye konuştu.

Koalisyon tartışmalarına ilişkin görüşlerini de açıklayan Balbay “AKP ile koalisyon yapacak olan onların 13 yılına da ortak olur. Bu yüzden AKP ile koalisyona kesinlikle karşıyım” diye konuştu.

İşte CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın çok konuşulacak o açıklamaları:

SİYASETE ATILMAYA O ANDA KARAR VERDİK

“Biz tutuklandıktan 1 yıl sonra Tuncay’la aynı hücreye konduk. Orada tabi gelecek planları yapıyorduk “Buradan ne zaman çıkarız, hangi koşullarda çıkarız, bize yönelik bu saldırının boyutu nedir?” diye düşünüyorduk. İşte o fotoğrafı çektirdiğimiz 2010 yılının Mart ayında F6 koğuşunda; “Bize yapılan bu saldırı siyasaldır dedik ve siyasete atılmaya ve milletvekili olmaya karar verdik.”

ECEVİT VE BAYKAL TEKLİF ETMİŞTİ

Aslında biz mesleki olarak ilerlemeyi düşünüyorduk. Tuncay’da bende çok iyi gazetecileriz.. İkimize de milletvekili olma teklifleri gelmişti önceden.. Ben hem Ecevit’ten hem Baykal’dan teklif almıştım. Ama gazeteciliğimiz öne çıkarmak ve üretim yapmak istiyorduk. Ancak bu saldırıya uğrayınca siyasete girmeye karar verdik. İşte o fotoğraftaki gün bu kararı almıştık…

ANLAMLI BİR FOTOĞRAF ÇOK DUYGULANDIK

Önceki gün ise Meclis’te Tuncay ile beraber o fotoğrafı çektirdiğimizde gerçekten çok duygulandık. Yıllar öncesinin hayalinin gerçekleşmiş olması gerçekten çok güzeldi.. O günleri konuştuk, dertleştik. Yıllar sonra o fotoğrafın benzerinin Meclis’te çekilmesi anlamlıydı. Bize mücadelemizde daha bir güçlü kıldı. Bu ülke için daha iyi şeyler yapabilmemiz, daha etkin olabilmeye ilişkin için hayaller kurarsak gerçekleştirebiliriz inancımızı pekiştirdi.

YILLAR SONRA HAK YERİNİ BULDU
Tabi Türkiye’de devranın beklenmedik anlarda döndüğüne tanık oluyoruz. Yıllar sonra hak yerini buldu ve mücadelemizi kazandık. Bizim yıpranmamızı ve çürümemizi istemişlerdi. Ama biz hiç yılmadık ve kendimizi çürümeye bırakmadık. Bütün bunların bir sonucudur o fotoğraf…

BİZİ ELEŞTİRENLER DE AYNI YÖNTEME BAŞVURDU

Bizi zamanında ‘cezaevinden kurtulmak için milletvekili olacaklar’ diye eleştirenler sonra kendileri aynı yönetme başvurmaya kalktı. Ancak biz kin tutma ve intikamcı duygularda değiliz. Şimdi Silivri’de yatanlar da adil yargılanmalı.  Ama bizi bu yalanlarla içeriye atanlar ve bunu bir demokrasi şöleniymiş gibi manşetten verenlerin elinde tam 12 kişinin kanı var.. Ali Tatarlar’ın, Kaşif Kozinoğlu’nun, Engin Aydın’ın, İlhan Selçuk’un, Kudusi Okkır’ın… Çok ağır davalardı bunlar.. Katlanılması kolay davalar değildi. Eskiden işkence vardı şimdi fazla yok ama bu davaların kendisi işkence haline getirildi. Ne Türkiye’de ne de Dünya’da eşi benzeri olmayan davalardı.

GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASI İÇİN HERŞEYİ YAPACAĞIZ

Aslında o dönemle ilgili yazılmadık, gün ışığına çıkarılmamış çok gerçek var. Daha oralarda ilgili yazılacak, konuşulacak çok şeyler var… Arkasında kimlerin olduğunun, nasıl bunu planladıklarının ortaya çıkması bizim Tuncay’la birlikte en büyük hedeflediklerimizden biri.. Bunun için herşeyi yapacağız.. Mecliste ettiğimiz yeminimize sadık kalmaya çalışacağız.

HDP'LİLER MIRILDANMA EYLEMİ YAPTI

Yeminden konu açılmışken önceki gün gerçekleştirdiğimiz yemin töreninde çoğu milletvekilinin usulen yemin ettiğini gördük. HDP’liler bana göre bir “mırıldanma eylemi” gerçekleştirdi. Hatta bir kulis bilgisi vereyim; o kadar yeminin arasında güzel okuyanları CHP’li milletvekilleri bile alkışladı. Ama şimdi tabi bu yemine bağlı kalmak, yetine getirmek tüm milletvekillerinin vicdanına kalmış.. Halkın gözü önünde olacaklar..

Kaynak: Çağdaşses / Erman Çimen

    :

    :

    :

    :

    "Mustafa Balbay o fotoğrafın hikâyesini anlattı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete