​AKP'de üç dönem çatlağı

Erken seçim olasılığı AKP'de, üç dönem kuralının yeniden tartışılmasına yol açtı. AKP tüzüğüne göre, üç dönem milletvekilliği yapan, bir dönem ara vermek zorunda..
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

BU KEZ VEDA EDECEKLER 


25. Dönem Meclis'inde 258 vekille temsil edilecek AKP'de olası bir erken seçimde, 26 vekil bu kurala takılacak. Kabine üyeleri Mehmet Şimşek, Mehmet Müezzinoğlu, Veysel Eroğlu, İdris Güllüce, Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan, Fikri Işık’ın yanı sıra, Ahmet Aydın, Ahmet İyimaya, Necdet Ünüvar, Ayşe Nur Bahçekapılı, Öznur Çalık, Süreyya Sadi Bilgiç, Recai Berber gibi isimler yeniden aday olamayacak. 7 Haziran seçimlerinde 3 dönem kuralına takıldığı için bir dönem ara vermek zorunda kalan 70 ismin ise milletvekilliği için yeniden önleri açılacak.   

AĞIR ABİLER DÖNEBİLECEK 

Olası bir erken seçimde Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Ali Babacan, Binali Yıldırım, Beşir Atalay, Hüseyin Çelik, Mehmet Ali Şahin, Faruk Çelik, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Nimet Baş, Taner Yıldız, Hayati Yazıcı, Nurettin Canikli, Mehdi Eker, Mevlüt Çavuşoğlu, Bekir Bozdağ ve Ömer Çelik gibi ağır topların milletvekilliği için önleri yeniden açılacak.         

ÜÇ DÖNEM KURALI KALDIRILACAK MI? 

Eylül ayında yapılması planlanan kongrede, 3 dönem kuralının kaldırılması için Parti'de hazırlık yapıldığı belirtiliyor.. Başbakan Ahmet Davutoğlu 7 Haziran seçimlerinden önce, "Ben de kaldırılmasından yanayım ama şu an zaman uygun değil" demişti ancak bu konuda Erdoğan'ın tavrının belirleyici olacağı belirtiliyor.

ERDOĞAN İZİN VERECEK Mİ?   

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, olası yapılacak bir seçimin "erken seçim" olmadığını "tekrar seçim" olduğunu ifade etmişti..Erdoğan'ın bu sözleri Parti içinde tartışmayı farklı bir boyuta taşırken, üç dönem karmaşası AKP'de tüm dengeleri değiştirecek gibi.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "​AKP'de üç dönem çatlağı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete