Yandaşın hazırladığı sınavı paralel diye iptal ettiler

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yandaş sendikacının hazırladığı sınavı algı için "paralel" söylemiyle iptal etmişler.
Yandaş sendikacının hazırladığı sınavı algı için "paralel" söylemiyle iptal etmişler. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) "paralel"söylemiyle iptal edilip yeniden yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nın (YÖS) organizatörü AKP yandaşı sendika başkanı çıktı.

Yeni atanan SDÜ yönetimi tarafından son yıllarda algı operasyonlarında kullanılan "paralel" söylemiyle iptal edilerek yenilenen YÖS' ün 2013 ve 2014 yılı organizasyonunun AKP yandaşı Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı ve SDÜ'de okutman olarak çalışan Abdulkadir Bulgurcu tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

YÖS' ün sorularının yandaş sendika başkanı Bulgurcu tarafından hazırlandığı, tercüme edildiği ve çoğaltılarak okutturulduğu anlaşıldı. Ayrıca yapılacak sınav merkezlerini yandaşsendikacının belirlediği ve bu merkezlerle anlaşmayı da Bulgurcu'nun yaptığı belirlendi.

Geçen ay atanan SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı ve yönetimi YÖS'ün yurtdışı ayağını senato kararı almadan iptal etmiş ve 1 hafta sonra Ankara ve İstanbul'da yeni bir sınav yapmıştı.

Sınav güvenliği "paralel" şüphesi var denilip son yıllardaki algı operasyonlarına malzeme yapılarak iptal edilen YÖS yerine yapılanyeni sınavın şaibeli olduğu belirtiliyor.

Sınava giren öğrencilerin belirttiğine göre sınavda cep telefonu uyarısı yapılmadığı gibi arama da yapılmadı. Sınav esnasında cep telefonu sesi ve gelen mesaj sesleri duyduklarını ifade eden öğrenciler sınav güvenliğinin sağlanamadığını ileri sürdüler.

Öte yandan 2015 YÖS' ünde kullanılan soruların yandaş sendikacı Okutman Bulgurcu'nun organizatörlüğünde hazırlanan sorular olduğu da belirlendi.

Kaynak: ses32.com

    :

    :

    :

    :

    "Yandaşın hazırladığı sınavı paralel diye iptal ettiler" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete