Kobani için dehşet iddia

Karşı Gazete olarak biz de ölü sayısının yüzden fazla olduğunu yazmıştık
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman, IŞİD’in perşembe sabahı Kobani ve çevresine düzenlediği saldırılarda ölen sivillerin sayısının 146’ya yükseldiğini açıkladı.

Resmi açıklamaların ölü sayısını 40 civarında olarak duyurduğu saatlerde görgü tanıklarının duyumlarına dayanarak yaptığımız haberde Karşı Gazete olarak biz de ölü sayısının yüzden fazla olduğunu yazmıştık.

“IŞİD’in Suriye’de gerçekleştirdiği en büyük ikinci katliam” olarak nitelendirilen saldırıyı yapanların Türkiye'den geçtiği yalanlasa da  Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de  IŞİD’in Kobani’ye Türkiye sınırından geçtiğinde ısrar ediyor.

ÖLÜ SAYISI 40 DEĞİL YÜZDEN ÇOK...

Gazetemize konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, ölü sayısının açıklandığı gibi 40 civarında değil, yüzden fazla olduğunu söylemiş, bir süre önce IŞİD militanlarının sakallarını ve saçlarını keserek Türkiye'ye geçtiği iddiasında bulunduğunu hatırlatmıştı.   "Yaşananlar benim iddiamda haklı olduğumu gösteriyor. O zaman Türkiye sınırından giren IŞİD militanlarının, şimdi bu saldırıyı yapmış olma olasılığı çok yüksek" diyen Ayhan, iddiasında ısrarcı.

KAFALARINI KESİP, KAPILARA ASMIŞLAR

Karşı Gazete'nin ulaştığı bir başka isim CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker'in anlattıkları ise kan donduran türden oldu...

Görgü tanıklarından aldıkları duyumlara göre öldürülen yüzden fazla kişi olduğu bilgisini tekrarlayan Şeker, "Katliamların bazıları Mürşitpınar sınır kapımıza sadece iki kilometre uzaklıktaki evlerde olmuş.  Çoğu kadın ve çocuk... Anlatılanlara göre boğazlanarak öldürülmüşler" sözleriyle, vahşetin boyutunu aktarmıştı...

VALİLİK, IŞİD MİLİTANLARININ CERABULUS'DAN GİRDİĞİNİ NEREDEN BİLİYOR?

"İddia sahipleri IŞİD militanlarının Türkiye'den geçtiğini öne sürüyor.  Bu doğru ise Türkiye açısından çok sıkıntılı." diyen Şeker "Valilik militanların Karkamış İlçesi'nin karşısındaki Cerabulus kentinden geçtiği açıklaması yaptı. Nereden biliyorlar? Onları mı izliyorlar? Sanki bu saldırı oluşturulmaya çalışılan Kürt koridorunu engellemeye yönelik bir operasyon gibi... Sınırlarımız kevgire döndü... Denetleme ve koruma filan yok." yorumu yapmıştı.

TANAL'DAN UYARI: "DAHA BÜYÜK KATİLAM OLABİLİR!"

Görgü tanıkları ile görüşen CHP'li Mahmut Tanal ise Karşı Gazete aracılığıyla daha büyük bir katliam yaşanabileceği uyarısı yaptı. "Kobani'ye kimsenin insani anlamda bir müdahalesi yok" diyen Tanal, sahur vakti ışığı yanan evlere giren teröristlerin yaptığının Müslümanlıkla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

"IŞİD'E BİLİNÇLİ DESTEK VAR"

IŞİD'in Esad rejimine karşı hiçbir eyleme girişmediğine sadece Kürtler, Türkmenler ve Ezidiler'i hedef aldığına dikkat çeken Tanal, "MİT tırları içinde IŞİD'e silah gönderenler kimlerse, bu katliamların sorumlusu da onlar. Burada bilinçli bir destek var." diye konuştu.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr


    :

    :

    :

    :

    "Kobani için dehşet iddia" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete