Flash Player’da müthiş güvenlik açığı

Hacker’lar, Flash Player’ın güvenlik açığından faydalanarak bilgisayarların kontrolünü ele geçirmeye başardı.
Web’in her yerinde bulunabilir ve yer yüzünde bulunan bilgisayarların %98’inde bu yazılım yüklüdür. Flash Player Adobe yazılım firmasının internet ortamında uzun süredir temel taşı haline gelmiştir.

Flash ile beraber Macromedia grafiksel animasyonları ve ara yüzleri yaparken daha kullanıcı dostu ve etkileşimli yapıya sahip olması için ActionScript adı verilen bir dili de kullanıma sunmuştur.

BİLGİSAYARLARIN KONTROLÜNÜ ELE GEÇİRMEKTE

Son birkaç yıldır ne yazık bu gelişmiş uygulama, hack vegüvenlik açıkları haberleriyle gündeme geliyor. Hackerlar bu yaşanan güvenlik açığından faydalanarak Flash Player yüklü olan bilgisayarların kontrolünü ele geçirmekte.



Birçok video içerik sağlayıcısı internet sitesi temel taban olarak Flash Player’ı kullanıyor bunların başında Youtube gelmekte. 

Google, Flash Player
da yaşanan bu güvenlik sorununun önüne geçmek için HTML5’in güvenliğini ve verimliliğini keşfetti. Bu keşif sonrasında Flash videoları oynatmak yerine HTML5 tabanlı videoları oynatmayı keşfetti. HTML5; HTML üzerinde yapılan geliştirmeler sonucunda elde dilen en gelişmiş HTML tabanlı dildir.

HACKERLARDAN ANSIL KURTULUNUR?

Bunun sayesinde internet sitemizde video ve sesleri sorunsuz şekilde çalıştırabiliriz.

Peki bu hacker ve güvenlik açıklarından nasıl kurtulacağız? Adobe tarafından sık sık güncellemeler yayınlanmaktadır, güvenlik açığı sonrası Adobe firması hemen bir açıklama yaptı ve yeni birgüncelleme yayınladı. Bu güncellemeyi yaparak güvenlik açığından kurtulabilirsiniz.

Kaynak: CnnTürk

    :

    :

    :

    :

    "Flash Player’da müthiş güvenlik açığı" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete