iPhone’a harici kamera takviyesi

DxO firması tarafından iPhone ve iPad modelleri için geliştirilen yeni harici kamera çözümü 20 Megapiksel çözünürlük sunuyor.
Cep telefonu kameralarının özellikleri yıllar içinde gelişse de yine de profesyonel bir cihazın verdiği sonuçları elde etmekten uzak. Bu alandaki eksiği gören bazı firmalar, ürettikleri harici kamera çözümleriyle eksiği tamamlamaya çalışıyor. 

DxO firmasının One ismini verdiği yeni ürünü, iPhone’un kamera gücünü artırmak için tasarlanmış bir ürün. Lightning bağlantısını kullanan iPhone modellerine harici olarak takılan kamera çözümü, telefonun ekranı kullanıyor.

"MİCRO SD BEELEK YUVASI"

Üzerinde 1 inç boyutunda 20 Megapiksel bir sensör bulunan harici kamera çözümü, 108 gram ağırlığa sahip. 

DxO One çektiği fotoğrafları microSD bellek yuvasına kayıt ediyor. Ayrıca iPhone için geliştirilen özel uygulaması yardımı ile manuel çekim modlarında fotoğraf çekme imkanı sunan kamera çözümüyle, enstantane, diyafram, ISO ve beyaz ayarı gibi düzenlemeler yapılabiliyor.

Diyafram açıklığı f1.8 olan ürün, üzerinde bütünleşik bir pile de sahip. Bu sayede enerji ihtiyacını sağlayabilen kamera, iPhone’un pilini tüketmiyor. 

Hem JPEG hem RAW formatını destekleyen kamera çözümü, firmanın iddiasına göre DSLR fotoğraf kalitesini cep telefonlarına getiriyor.

Ürün Lightning portunu kullanan bütün iPhone ve iPad modelleriyle uyumlu olarak kullanılabiliyor. Cihazın yurtdışı fiyatı 599 Dolar olarak açıklandı. 

Kaynak: Aljazeeratürk

    :

    :

    :

    :

    "iPhone’a harici kamera takviyesi" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete