İşte Bahçeli- Baykal görüşmesinin perde arkası

Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal'ın bugün başladığı lider turlarının, başkanlık için destek turu değil, koalisyon görüşmesi olduğu ortaya çıktı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

BAYKAL, BAHÇELİ'YE 'ERDOĞAN'I ANLATTI...

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre Baykal, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

Görüşmeye ilişkin olarak  "Herkes karşısındakinin duygu ve düşüncelerine saygı göstermeli,  artık 'ince demokrasi' dönemi başladı diyen Baykal, yeni dönemin ve zamanın ruhunu yakalamak gerek" değerlendirmesi yaptı. 

ERDOĞAN İLE BAYKAL NE GÖRÜŞMÜŞTÜ?

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı ile görüşen tek muhalefet temsilcisi olan Baykal, görüşme talebinin bizzat Cumhurbaşkanlığı tarafından geldiğini belirtmiş, CHP'nin hassasiyetlerine dikkat çeken Baykal'ın isteği üzerine görüşme Ak- Saray'da değil, Dışişleri Konutu'nda  gerçekleşmişti. 

Baykal ile Erdoğan görüşmesinde Baykal'ın her türlü koalisyon modeline eşit değer verilmesi görüşünü aktardığı öğrenilmiş, Erdoğan'ın ise erken seçimden yana olduğuna dair sinyaller alınmıştı.  

Baykal'ın; AKP- CHP, AKP-MHP ya da dışardan HDP destekli CHP-MHP koalisyonlarının  aynı değerde olduğunu vurgulaması üzerine Erdoğan da  bir hükümet kurulmasının öneminin farkında olduğunu vurgulayarak önce Davutoğlu, ardından da Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevi vereceğini belirtti. 

YÜCE DİVAN PAZARLIĞI...

Görüşmede 17-25 Aralık Yolsuzluk Soruşturmaları'nın da gündeme geldiği öne sürülmüştü...  Kulislerde ise Bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi konusunun bir koalisyon şartı olmayabileceği zaten Meclis'teki muhalefet oylarının toplamının bu işlem için yeterli olduğu konuşuluyor. 

DAVUTOĞLU... KILIÇDAROĞLU...  OLMADI ERKEN GENEL SEÇİM...

Meclis Başkanı seçildikten sonra Erdoğan'ın görevi Davutoğlu'na vermesi ile hükümet kurma çalışmaları başlayacak. Davutoğlu'nun hükümeti kuramaması halinde bu kez Erdoğan görevi CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na verecek. Bu iki turda tüm partiler arasında temas gerçekleşmiş olacağı için üçüncü kez görev vermeyeceği öne sürülen Erdoğan'ın, 45 gün içinde hükümet kurulamaması halinde, erken seçime gideceği belirtiliyor.

BURCU ORAL EVREN | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "İşte Bahçeli- Baykal görüşmesinin perde arkası" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete