​28 Şubat Dosyası neden şimdi raftan indi?

Seçime birkaç gün kala raftan indiği ortaya çıkan 28 Şubat Dosyası'nın hedefinde öncelikli olarak Aydın Doğan ve bazı medya patronlarının bulunduğu öğrenildi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Peki sandığa sayılı günler kala atılan bu adımın altında ne olabilir? Karşı Gazete, siyasilere sordu...

MHP'Lİ HALAÇOĞLU: "28 ŞUBAT'LA HESAPLAŞMAK YENİ Mİ AKILLARINA GELMİŞ?"

Yusuf Halaçoğlu - MHP Grup Başkanvekili:


”Anayasa'yı çiğneyip, ayaklar altına alanların yapmayacakları şey yoktur...  2008'den beri yeni mi akıllarına gelmiş seçime 3-4 gün kala güya 28 Şubat ile hesaplaşıyorlar! Bunları yapmaları bence AKP'ye daha çok oy kaybettiriyor. Zaten kendilerine sürekli oy veren belli bir kesim var, bu olaylar ancak bu kesimi kemikleştirmeye yarıyor. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlara daha sık inmesini istiyorum, kendi partisinin oy kaybetmesine neden oluyor. Doğan Grubu'nu 28 Şubat ile yargılamaya kalkıyorlarsa önce  kendilerini yargılansınlar.  Şu an içlerinde o zamanın 28 Şubatçılar'ı ile  fotoğraf çektirenler var.

Atilla Kart- CHP Konya Milletvekili:

CHP'Lİ KART: "DOĞAN GRUBU'NA DOĞRUDAN GÖZDAĞI!"

Doğan Grubu'na  doğrudan gözdağı veriliyor. Husumet ve intikam duyguları ile  hareket ediliyor. Doğan Grubu'nu zaman zaman biz de eleştiriyoruz ama  kabullenmek gerekir ki Türkiye'de halkın doğru bilgilendirilmesi anlamında son derece önemli misyonu olan bir grup. Bu da Cumhurbaşkanı'nın işine gelmiyor.  Doğan Grubu habercilik yapıyor. Bu yapı da bu Hükümetin işine gelmiyor. Tıpkı  MİT TIR'ları haberini yapan Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik linç kampanyasında olduğu gibi...

"HÜKÜMET, MİT TIR'LARI BENZERİ YÜZLERCE OLAYI SAKLAMAYA ÇALIŞIYOR"

Burada tüm demokratik kanalların hedef alındığı bir süreci yaşıyoruz. Bu sürecin tırmanması şaşılacak bir şey değil çünkü hukuk ve medya mekanizmasının çalışması demek bu Cumhurbaşkanı ve AKP Hükümeti'nin hukuk üzerinden sorgulanması demektir ki birileri bu sorgulanmayı ortadan kaldırmak istiyor

Saldırarak, ayrıştırarak bu mekanizmayı engelliyor ve bunu yapmaları için ( kendilerince) haklı gerekçeleri var. Çünkü MİT TIR'ları  olayı gibi suç üstü olacakları daha  onlarca yüzlerce Anayasal darbe hali, ulusal çıkarlara darbe olayı söz konusu. Bir iktidar değişikliğinde bunlar mutlaka sorgulanacaktır. Bunun getirdiği panik ve suç üstü haliyle tüm bu odakları susturmaya,  linç etmeye çalışıyorlar.  28 Şubat Dosyası'nın raftan indirilmesini de bu kapsamda görmek gerekiyor."

MHP'Lİ ÖZDAĞ: "ANAYASA ÇOKTAN RAFTAN İNMİŞ..."

Ümit Özdağ - MHP Gaziantep milletvekili adayı:

"Cumhuriyet Gazetesi'nin MİT TIR'ları haberi için  Cumhurbaşkanı'nın bir gazeteciye;  "daha benim seninle işim bitmedi!" dediği gün hukuk devleti, Anayasa çoktan raftan inmiş; hukuk devleti, Anayasa hepsi tasfiye edilmiş demektir... 19 yy. hukuk işleyişi bile daha iyiydi galiba..

Ben hukuk içinde yaşamak istiyorum. Hangi partiden olursanız olun, hukuksuz bir dünyada yaşadığınızı hissettiğiniz an, o zaman hukuk dışı eylemler meşru kabul edilir hale gelir ve bunun adı da 'iç savaş' olur.  Ben 28 Şubat yapılırken de o anlayışa karşıydım, şimdi de karşıyım. Ama kutuplaşma üzerinden oy toplamaya çalışmak da son derece yanlış. Türkiye'nin nefes alabilmesi için 7 Haziran son fırsat!"


Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​28 Şubat Dosyası neden şimdi raftan indi?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete